Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Блог

10 причини все пак да обичаме януари

08 февруари 2018, Georgi Daskalov

Напоследък зимите започват мудно и януари е истински тест за търпението на абстиниралите карачи. Сега, след като първият месец от годината е зад гърбовете ни интуицията ни нашепва, че зимата може би е готова да премине на по-висока предавка. Най-накрая ще разберем дали отчаяните ни молитви и древните ритуали за сняг са сработили - ще държим прогнозите под око, стискайки палци. Междувременно нека запазим висок боен дух, припомняйки си някои от любимите ни моменти с този списък от 10 неща, поради които все пак обичаме януари.


1. Януари започва с фойерверки
Посрещането на новата година винаги е забавно, особено когато си в планината. В случая това са Маркуджиците, видяни от заслон Еверест под връх Мусала през първите минути на 2017-та.


2. Бягството от градската джунгла
Независимо дали сезона е силен или слаб, няма нищо по-добро от това просто да избягаш от рутината и да дойдеш тук горе, където животът се случва по съвсем различни причини.


3. В Боровец животът е парти
Доктор Радева го е казала - за пълноценен живот трябва да се разцепиш от каране през деня, след което да отидеш на парти, на което диджеите пускат така, че пушек се вдига.4. Дните с пудра
Макар и понякога да са редки, такива се случват и през януари. Снежната покривка обикновено все още е относително тънка, но ако сте изобретателни и дебнете прогнозите имате всички шансове да уловите не един или два дни с хубав сняг и слънце във високата планина.5. Вафли!
Вафли, джинси, наречете ги както ги искате и ги дайте насам! Една от по-добрите причини да се гони първа седалка.7. Ски състезанията
Боровец е родното място на много велики скиори и продължава да възпитава млади таланти. Да ги видиш в действие и да покараш редом с тях е неповторимо усещане!8. Вълнуващите мероприятия
Не пропускайте всички демота, състезания и уъркшопи в Боровец! Често можете да попаднете на тях през уикендите в района на хотел Рила.9. Семейните карания
Януари е прекрасен момент да заведете децата на ски. Нашите ски инструктори са истински професионалисти и ще им помогнат да доразвият уменията си.


10. Новият сняг
Времето се променя и напоследък януари започна да изисква сериозна доза търпение, за да уцелиш снеговалеж. От друга гледна точка обаче това просто прави новия сняг още по-голям повод за радост!

Назад