Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Блог

Боровец - едно от най-красивите открития на България

23 януари 2020, Antonio Oleari

Разположен в сърцето на Рила планина, само на час от столицата София, Боровец е едно от най-красивите ми открития в България.

Обвит в заснежени борови гори, красивият курорт предлага всичко нужно на своите гости за релаксираща почивка и спорт.

Ще започна с релакса: почивката в хотел „Рила“ е преживяване, което не бива да пропускате, ако искате комфорт, алпийски стил и забавления.

Разположен в подножието на пистите, хотелът ви позволява само за минута да смените банските със ски екипировката само за минути.

Спа центърът  и невероятния плувен басейн са най-добрият начин да прекарате часовете след карането на ски в Боровец. Всеки път, когато се разхождах по коридорите на хотела бях впечатлен от богатата фото-изложба за невероятните традиции в зимните спортове, които Боровец развива вече дълги години с шампиони като Петър Попангелов, на когото е кръстена и една от най-хубавите писти в курорта.  

Смятам, че можете да имате най-доброто ски преживяване в ски център Маркуджик – между 2300 и 2600 метра надморска височина, където забавленията и невероятните природни гледки се преплитат.

Боровец е идеално място за всички онези, които искат да се научат да карат ски или тепърва започват да практикуват зимни спортове. Не само защото 5 от пистите в курорта са идеални за начинаещи, но и заради високото ниво на ски учителите от училище Бороспорт, които винаги са готови да ви помогнат да овладеете зимните спортове.

И как да не споменем страхотното нощно каране на Мартинови бараки?

Светлините на прожекторите и осветяват снега и затоплят сърцата на всички онези, които искат да се почувстват шампиони поне за малко.

Боровец е това….и много повече. Вече съм обратно в Италия и бих се върнал веднага.


Назад