Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Блог

Любимите ни моменти от зимен сезон 2018/2019

07 април 2019, Yavor Bachev

На 7 Април Боровец закри един от най-успешните си зимни сезони. Сезон 2018/2019 беше изпълнен с много ски и сноуборд приключения, добро настроение и много интересни събития. Ето и някои от любимите ни моменти от тази зима.


1. Мартинови Бараки Експрес 


Боровец отпразнува началото на  зимен сезон 2018/2019 на 22 декември 2018 г.  Празникът започна рано сутринта с пускането на първата седалка на новия лифт „Мартинови Бараки Експрес“. Лифтът “Мартинови Бараки Експрес”  е ключов за курорта, обслужващ хиляди посетители ежедневно през зимния сезон. С удвоена скорост и капацитет новият лифт осигури много повече време на пистите на хиляди любители както на дневното, така и на популярното нощно каране.2.  Световен ден на снега 2019


На 19 януари 2019 Боровец стана част от инициативата  „Световен ден на снега“ на Международната федерация по ски за осма поредна година. Боровец отбеляза „Световния ден на снега“ с безплатни уроци, състезания, музика, игри и забавления за цялото семейство.


3.  Спортни състезания и надпревари


През този зимен сезон Боровец бе домакин на няколко големи спортни събития от национално и регионално значение. В края на януари първият български планински курорт бе домакин на състезанието за „Купа Бороспорт“, в което с включиха състезатели от цялата страна и региона. Курортът посрещна и състезанието по ски бягане за купа „Самоков“, както и Държавното Зимно Първенство по ски бягане в средата на март.
4. Една легенда на 60


Несъмнено едно от най-вълнуващите събития не само в Боровец, но и за цялата ски общност в България през тази година беше юбилеят на българската ски-легенда Петър Попангелов. На 31 януари той отбеляза своята 60-та годишнина с колеги, приятели и семейството си на коктейл в Хотел Рила, организиран от „Бороспорт“ АД, Хотел Рила, Община Самоков и БФСки.


5.  Детски шампионати 


И този зимен сезон Боровец организира много събития и състезания, които целяха да стимулират децата да спортуват повече през зимата в планината. Курортът взе участие в инициативата на БФСки „Научи се да караш ски“, която даде възможност на деца от Самоков и региона да направят първите си стъпки в ските. Талантливите деца от ски-клубовете в Боровец и от страната показаха талант и страхотни умения на състезанията за купа „Чамкория джуниър“, купа „Петър Попангелов Старши“, „Мемориал на шампионите“ и други.6.  Пижо и Пенда посрещнаха месец март на ски в Боровец


Боровец посрещна Баба Марта с много слънце, сняг и празнично настроение. Специални гости по пистите бяха Пижо и Пенда, които зарадваха малки и големи с мартенички, усмивки и няколко ски съвета.7.  Предай приключението


На 7 април (неделя) Боровец закри зимен сезон 2018/2019 с много добро настроение, музика и едно интересно събитие. За първи път планинският курорт организира събитието „Предай приключението“, в което участие взеха едновременно скиори и байкъри.

Назад