Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Блог

Пет причини да се вълнуваме за летен сезон 2019 в Боровец

06 април 2019, Yavor Bachev

След края на успешния зимен сезон 2018/2019 всички, които обичат приключенията в Боровец, са в очакване на предстоящия летен сезон 2019. По традиция лятната програма на курорта предлага различни спортни и културни активности, а предстоящото лято ни обещава още повече възможности за забавления в планината.

Най-активните летни приключения обикнoвено стартират през юни, след като и последният сняг във високите части на Рила се e стопил. А дотогава можем само да очакваме с нетърпение предстоящите летни приключения в Боровец.  Ето и някои от тях, които със сигурност ще направят лятото ни много по-вълнуващо.


1. Пешеходни турове и маршрути 


Боровец е отправна точка за множество пешеходни пътеки в планината, които разкриват едни от най-впечатляващите гледки, които Рила може да предложи. Пешеходните турове в курорта са категоризирани в четири категории според нивото на трудност и са подходящи както за напълно начинаещи планинари, така и за опитни приключенци с подчертано отношение към планината.

За всички онези, които не познават Рила, или просто искат да научат повече за местностите, покрай които минават, Бороспорт предлага богато разнообразие от полудневни и целодневни пешеходни турове в Рила с опитни водачи, които да разкрият тайните на планината пред Вас.
2. Маунтин байк


Borovets Mountain Bike Park безспорно е една от най-големите атракции в Боровец през лятото. Байкъри от България и Европа карат на парка в Боровец заради разнообразието от трасета с различни нива на трудност, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали карачи, които търсят много адреналин и силни емоции.

В Borovets Mountain Bike Park можете да изберете между няколко класически downhill трасета или да се отдадете на по-спокойно каране на cross country / all mountain трасетата. Всеки, който има нужда от екипировка, може да наеме велосипед и защитна екипировка от Adventure Center Borosport, а любопитните, които искат да опитат за първи път, винаги могат да се възползват от байк обученията на професионалните ни инструктори. 
3.  Катерене и алпинизъм


Скалното катерене набира все повече популярност и се превръща в любимо хоби на мнозина. Borovets climbing & mountaineering осигурява курсове и занимания по катерене и алпинизъм, разнообразни туристически програми, траверси в духа на техничното планинарство, виа ферати и други.

Някои от катерачните обекти в курорта предлагат отлични условия за катерене в горещите летни дни и са идеален начин за прекарване на свободното време през лятото, тъй като носят незабравими  приключенски спомени.4.  Планински приключения


Разнообразието от летни планински приключения в курорта позволява всеки да се забавлява в планината. Най-екстремните гости на Боровец могат да полетят с парапланер над Рила и да видят красотата на най-високата планина в България от птичи поглед. Други, които обичат да прекарват времето си край водата, могат да се включат е целодневната каякинг програма на язовир „Искър“.

За най-малките гости на Боровец, въженият град „Бороландия“ несъмнено е любимо занимание през лятото, а третото ниво на трудност се оказва предизвикателство дори и за някои възрастни. Лятото в Боровец можем да се упражняваме в стрелба с лък или пушка, да играем тенис, да яздим коне в планината или да поиграем бадминтон.5.  Културни и спортни събития 


Всяко лято Боровец е домакин на множество културни и спортни събития от местно, национално и международно ниво. И тази година в курорта ще се отбележат празници като фолклорния фестивал „Магията на Рила“, „Празникът на Рила“ , БороРок и други. Боровец ще бъде домакин и на спортни състезания по планинско бягане и планинско колоездене.

Кога започва летен сезон 2019 в Боровец и какви още изненади ни очакват, ще разберем съвсем скоро. А през това време можем спокойно да планираме летните си приключения в Боровец.


Назад