Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Блог

Behind the scenes със Стиви Гатев & снимачният екип

13 ноември 2017, Georgi Daskalov

Преди доста уикенди, още към края на байк сезона, решихме да прекареме един ден в снимане на видео с един от най-талантливите български млади мъже на две гуми - Стивиан Гатев. Освен, че е забавна компания и добър приятел, той е и един от най-отдадените карачи, които съм виждал - истинско удоволствие е да го наблюдаваш на колелото. Именно способностите му зад кормилото искахме да заснемем този ден - това беше една от нашите мисии. Другата, както обикновено, беше да се забавляваме и да се насладим на един прекрасен ден в планината.


Сутринта ни сърбеше да запалим нагоре колкото се може по-рано, но както обикновено първо трябваше да обърнем внимание на няколко въпроса от техническо естество. Момчетата от снимачния екип се заеха.


Не се мина дълго преди всичко да е ОК и да се насочим към Ситняковския лифт, който завъртя ексклузивно за нашия скромен екип. Байкпаркът беше затворен за посетители този ден - на практика щяхме да си имаме частен курорт!


Сами сме на лифта.


Запознайте се с режисьора на продукцията ни, Александър Кристанов - най-гръмогласният човек в планината този ден. Тук го виждаме да си почива в очакване на цял ден споделяне на идеи с екипа чрез викане.


Екипът - Александър Пехлев и Иво Милев, чиито уши все още си почиват преди цял ден слушане на гръмогласни идеи за кадри.


А ето и кой е нашият главен герой за деня - Стиви Гатев, когото май го сърби да започне не по-малко от нас!


Неговата цел за деня е да кара мега стилно и бързо. Няма проблем! Стиви знае как се дава газ!


Момчетата от снимачния екип също дават газ, ама най-вече пеш. И тяхната не е лека, но пък като си толкова печен колко му е да мъкнеш цял ден техника!


Иво Милев, познат на повечето от нас като Пандата, играе ролята на продуцент. Иначе казано, човекът от който зависи да се случат нещата на място.


Заформяше се прекрасен ден, осветен от приказното ниско слънце, огряващо склоновете над Боровец. Отлични условия да покажем карането на националния шампион на България.


За нас, както и за Стиви, ситуацията беше "business, as usual". Всеки даваше всичко от себе си да направим нещо наистина хубаво и да осмислим деня с качествен материал.


Сашо Пехлев беше като операторския еквивалент на индуисткия бог Шива. Той все едно с десет различни ръце снимаше с десет различни камери през цялото време - както на земята, така и от въздуха!
Ето как се снима сцена от няколко ъгъла. Сашо Кристанов е доста по-смел, залагайки се в дупката между скока и попивката, но начинанието му се отблагодарява. Екипът изглежда надъхан!
Трасето Scary Movie е истинска класика! Придвижваме се надолу в гората бързо и с отлично КПД, отмятайки кадър след кадър, секция след секция. Стиви търпеливо изчаква, докато снимачния екип сменят позиция.


Моята задача, снимането на снимки, изисква разнасянето нагоре-надолу по планината на тежка и скъпа фотографска техника, но снимането на видео е  групово начинание от съвсем различен мащаб.


Събираме златни кадри в такова количество, че по пътя надолу започват да ни тежат - на Пандата му се налага да ги изнася в две раници едновременно, при това на колело. Има ли нещо, което да не може този човек?


Стиви обобщава ситуацията в един-единствен жест.
Толкова талант в една снимка!


Реализацията на такъв проект обаче освен талант изисква и здрави крака. За щастие Иво е добре кален от дългогодишния си опит като колоездач и скиор. С напредването на деня и умората той започва да помага на Стиви с бутането на колелото.
Съвсем нарочно оставям повечето от снимките с каране без коментар - мисля, че карането на Стиви говори достатъчно силно. Зад кормилото нещата са сериозни, няма маймунджилъци.


Виждате ли какво имам предвид?


Преди да се усетим денят приключва, обливайки златното ни момче в златист залез. Мега яката сесия! Поздрави на всички замесени!

Можете да видите видеото тук.

Назад