Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Блог

Трасетата ни зоват към сезон 2018

12 юни 2018, Georgi Daskalov

Остават едва няколко дни до откриването на сезон 2018 в Borovets Mountainbike Park, когато търпението ни най-после ще бъде възнаградено с лифтове и обновени пътеки. Сърби ни да подкараме отново както си трябва в любимите рилски гори! Всяка година периодът за подготовка на байкпарка е едно истинско изпитание за волята на всички, които обичаме да караме тук. Момчетата от екипа на парка обаче не си губят времето и работят усърдно. Вижте върху какво:


Гледката от новата най-горна точка на байкпарка хич не е лоша! През сезон 2018 всички трасета са с поне по няколко завоя по-дълги, започвайки от района на Ситняковската скала.


За съжаление една от основните атракции за карачите тук - нашето състезателно DH трасе "Scary Movie" временно ще бъде затворено поради обновяването на лифт "Мартинови Бараки", който го засича в долната му половина. 


Достигането на новата стартова зона изисква няколко завъртания или съвсем кратко избутване от горната станция на Ситняково Експрес.


Но това е пренебрежимо малка цена за една доста по-оформена и "луксозна" стартова зона с дървени рампи в началото на всяка пътека.


А пък и кой би имал нещо против максимално оползотворената по този начин денивелация, налична в Ситняковския дял, която по пътя надолу е превърната в допълнителни бонуси по трасетата. Например този мазен road gap.


Обновените горни части на Rocky и Need For Speed включват както стари, така и нови елементи.


Скритото бижу на байкпарка, изпълненият с flow Harry Potter от тази година получава заслужено самостоятелно продължение до най-горната точка на парка.


Кой може да отрече изключителната комбинация от ритъм и скорост, която притежават пътеките тук? При това всяка година стават все по-добри...


Въздушното време е важно, затова в горната част на NFS вече има прилично голям скок.


Същият скок в цялата му широкоъгълна прелест.


Кара се на "дълбоко" и стръмно като в най-снежните зими!


Работата с тесла и пирони е сред основните точки в трудовата характеристика на екипа на парка.


Други такива са умението да разцепваш дори най-къдравите завои...


...майсторското боравене с моторна резачка...


...както и да взривяваш завоите, все едно са направени от дървени стърготини.


Новите секции се въртят и сучат надолу в гората.Към този момент за някои от елементите няма скорост, но планираната преди откриването работа с трамбовачка би трябвало да реши тези проблеми.


За решаване на проблема с глада денем се грижи шеф Спасов.


Ники е главатаря на бандата и има много таланти.


По обяд историите около масата са интересни - няма как да е иначе, когато мечките ти оставят следи по пътеките кажи-речи ежедневно. Ники разказва как едни от основните им спънки в работата са разровените от мечки виражи.


Е, нямаме търпение да ни дойде реда след мечките и ние да разровим пътеките!


На Боровец има много скрити съкровища...


А пък се появяват и нови такива. През 2018-та екипа на парка вдига летвата с някои елементи - по-големи, по-дръзки и като че ли нарочно преминаващи през най-стръмните части от склона.


Карвингът е модерен и зима, и лято.


Добрият завой изисква перфектна форма както от карача, така и от пътеката.


Когато всичко необходимо е налице карането придобива flow и започваш да излизаш от завоите на цялата газ и с готовност за атака на следващия елемент по трасето.


Момчетата не пестят сили и труд в изграждането на рампи и мостове, които са добро решение за запазване на скоростта и ритъма на карането в някои иначе скучни участъци.


Да се надяваме основния трафик да не минава по чикън линиите - елементите изглеждат достъпни и приятни за каране дори и за "простосмъртни".


Когато караш на ръчка обаче със сигурност можеш да разчиташ да прекараш немалко време в ниска околоземна орбита.


За финал - няколко врътки по Аll Мountain трасето в края на деня. Инспекцията показва перфектно изчистена пътека и великолепни условия - това трасе има райски flow!

Назад