Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Блог

Тук ли е зимата?

21 декември 2017, Georgi Daskalov

Декември винаги изпробва търпението ни. Всички ни сърби да налазим заснежените склонове, но майката природа често има други идеи. Тази година не прави изключение - времето се люшкаше между крайностите на истинска зима и арктическия студ и температури, по-скоро подхождащи на есента. Едва сега, няколко дни преди Коледа, нещата започват да изглеждат нормално. Решихме да проверим ситуацията лично и да споделим впечатленията си в настоящия материал.

Когато клековете на Маркуджиците изглеждат така знаеш, че все още е много, много ранен сезон.


Покривката на някои писти все още е относително тънка и недостатъчно твърда, затова получаваме предупреждения от управата да внимаваме. Да караш леко обаче е трудна задача...


И макар и пейзажите наоколо да ни казват, че вече е зима, по пистите все още има немалко работа. За да се получи хубава, твърда основа навсякъде, са необходими още няколко дни снегоутъпкване.


Междувременно фабриката за сняг работи на пълен капацитет, за да осигури и максимална дебелина на основата. Изпращаме последните слънчеви лъчи спускайки се надолу към Ястребец.


Скоро по тези склонове ще гъмжи от карачи, но в този момент планината е изцяло за нас.


Лифтовете са притихнали и леденото спокойствие на планината се нарушава само от оръдията за сняг...


... и звуците от нашите бързи завои.


Изводът? Няма съмнение, чакането е на път да приключи. Зимата най-после е тук! Въпреки, че правим само едно спускане, ние вече се чувстваме, все едно миналия сезон изобщо не е приключвал.


Изпращаме последната светлибна на деня и се гмурваме в облаците - знаем, че ще се завърнем тук скоро, само след няколко дни. Само че този път няма да бъдем сами.Назад