Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Блог

Местните таланти - коя е Виктория Гончева?

22 август 2017, Georgi Daskalov

През своите 120 години история Боровец е отгледал не едно и две поколения талантливи атлети. Самоковската школа определено е сила - независимо дали става въпрос за национални спортни герои като Петър Попангелов или съвременните местни легенди, отраснали вършейки дивотии по рилските склонове. Сърцатите самоковци биха могли да научат и най-добрите в света на това-онова за майката природа и за активния живот в планината. Te определено не се притесняват да погледнат отвъд сезонния характер на зимните спортове, полагайки активно и методично основите на нови традиции в разнообразен спектър от спортове. Най-новата им мания напоследък е планинското колоездене - няма как да е иначе при положение, че Borovets Mountain Bike Park е една от най-горещите дестинации за каране на територията на страната. Интересът на самоковци към този спорт се забелязва и с просто око - хубавите колела се срещат все по-често в града, а заедно с тях нараства и броят на местните млади таланти. Сред тях е и едно вечно усмихващо се момиче, което напоследък като че ли е абонирано за първите места в българските състезания, а и не само в тях - участията й зад граница все по-често завършват ако не с победа то поне с подиум. С гордост ви представяме една от най-големите надежди на българския downhill - националната шампионка за 2016-та и 2017-та година; момичето, чието име значи “победа” - Виктория Гончева.

Ако трябва да разкажеш на някого коя е Вики Гончева, как би се описала в едно изречение?
Обикновено момиче, но малко по-приключенски настроено и обича да живее на ръба. Мотото й е "Един път се живее!" 

Дамите не се питат за възраст, но пък можем да те попитаме за години опит на колелото.
Преди две години започнах да се състезавам, но любовта ми към този спорт е още откакто бях малка. 


Кога си най-щастлива от карането на колело - по принцип и конкретни моменти.
Неописуемото чувство, че побеждавам себе си и страховете ми ме прави най-щастлива. 


Какво е за теб Borovets Mountain Bike Park и как курортът ти помага да се развиваш?
Паркът за мен е като втори дом, прекарвам повече време там, отколкото в истинския ми. Без помощта и подкрепата на "Бороспорт" нямаше да мога да взема участие на състезания в чужбина, да давам все по-добри резултати и да се развивам като състезател. 

Любимо трасе в парка?
Need For Speed - много бързо, много приятно и изключително забавно трасе. 

Кои елементи ти доставят най-голям кеф?
Любими и по-сигурни са ми корените и по-техничните участъци от трасетата, но най-голям кеф изпитвам, когато скоча някой голям скок. 

Как се виждаш след 10 години - по трасетата и извън тях?
По трасетата се виждам като състезател от високо ниво, а извън тях като фармацевт... Но ме чака много работа.

Назад