Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Финали на Общински шампионат по ски алпийски дисциплини и сноуборд за деца

от 08 април 2017
до 09 април 2017


На 8 и 9 април в Боровец ще се проведат две състезания за деца в дисциплините гигантски слалом и Биг Еър.

Първото състезание е насочено към най-малките скиори на възраст от 6 до 12 години, които ще покажат своите умения в дисциплината гигантски слалом. Състезанието е отворено за всички деца от Самоков и общината, които не са организирани в спортен клуб, а тренират индивидуално, както и за  всички деца, трениращи в ски клубове в региона. Стартът ще бъде в 9:30 часа на писта „Иглика“.

На 9 април Сноу Парк „Бороспорт“ ще бъде домакин на сноуборд надпревара в дисциплината Биг Еър. Спортното събитие се организира за деца на възраст до 15 години.

Двете състезания се организират от новосъздадената Фондация "Петър Попангелов и приятели за Боровец", чиято цел е да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. След големия празник по случай 120-годишнината на курорта бяха събрани 50 хиляди лева за развитието на бъдещите ни ски и сноуборд шампиони, а през изминалия зимен сезон се проведоха още няколко подобни инициативи с цел подпомагане на фонда.

Записвания за състезанията можете да направите до 6.04.2017 г.
Назад