Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Чакърови празници 2019

от 19 юли 2019
до 20 юли 2019

Чакъровите празници са едно от големите събития през лятото за община Самоков и региона. Тази година традиционният събор ще се проведе на 19 и 20 юли на емблематичните Чакърови поляни, над прочутата местност Карагьол в Рила. Ежегодното тържество ще събере за пореден път пазители на българския дух и любители на българщината, които чрез възстановки на боевете край Карагьол, ще отбележат делата на Чакър войвода.

Празникът се организира от Клуб на любителите на историческо оръжие „Чакър войвода“ и община Самоков и всяка година събира хиляди пазители на българския дух и традиции. Чакъровите празници започват с паленето на хайдушките огньове в празнична вечер, а историческата възстановка на боевете е кулминация за двата празнични дни, а след нея се дава курбан за здраве на присъстващите.

Локацията на Чакърови поляни можете да намерите тук, а повече информация за програмата на събитието, можете да получите от организаторите – Клуб на любителите на историческо оръжие „Чакър войвода“ и община Самоков.

Назад