Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Финално състезание на програмата "Научи се да караш ски" в Боровец

от 23 март 2017

На 23ти март (четвъртък) на писта „Иглика“ ще се проведе финалното състезание в Боровец на поредното издание на проекта на Българска федерация ски  "Научи се да караш ски" 2017.

Програмата в Боровец стартира на 6ти март за пета поредна година и даде възможност на деца от I-ви до IV-ти клас да  се докоснат до магията на планината и да направят своите първи стъпки в ските. Тази година за три седмици в Боровец се включиха общо 350 деца от 8 училища от Самоков и региона - Основно Училище ”Христо Максимов”, Основно училище „Димчо Дебелянов” с. Говедарци, Основно Училище "Митрополит Авксентий Велешки", Начално Училище "Станислав Доспевски", Средно Общообразователно Училище "Неофит Рилски" – Долна баня, Начално Училище "Петър Берон", Основно Училище "Св.Св.Кирил и Методий" и Средно Училище „Отец Паисий“.

В четвъртък на финалното състезание на писта "Иглика" ще премерят сили 36 деца, победили през седмичните прояви.

Двамата състезатели с най-добро класиране при момичетата и момчетата във финалната надпревара ще бъдат наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско. Освен голямата награда, класиралите се от 1-во до 6-то място ще получат и двудневни уикенд лифт карти в к.к. Боровец и специални награди от Мтел.

Както всяка година, така и тази редица важни гости ще се присъединят към събитието в Боровец. Специални гости ще бъдат Зам. Министърът на младежта и спорта - г-жа Мая Тодорова и г-жа Рада Стойкова - пресаташе.

Инициативата „Научи се да караш ски" се провежда от БФСки за девета поредна година със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Регионалният Инспекторат по Образованието, Мтел и ски центровете Боровец, Витоша, Пампорово, Парк Родопи, Банско, Беклемето и Осогово. Тази година над 2530 деца на възраст от 6 до 12 г. от цялата страна се включиха в програмата, като с тях  броя на малките скиори, направили първи стъпки в ските благодарение на инициативата "Научи се да караш ски" надхвърля 23710.

Назад