Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Купа „Петър Попангелов старши“

от 14 март 2017

На 14 март Бороспорт, съвместно с Община Самоков и Българска федерация по ски ще проведе oсмото издание на традиционното състезание за купа „Петър Попангелов старши“.

Купа „Петър Попангелов старши“ води началото си от 2010 година и се провежда в памет на легендарния български скиор и треньор Петър Попангелов - баща. През 2010 година състезанието за първи път е проведено в Паничище, след което се пренася и остава трайно в к.к. Боровец. 

Спортното събитие е насочено към най-малките скиори на възраст от 6 до 12 години, които показват и доказват своите спортни умения в дисциплината гигантски слалом.

Всяко следващо издание на купата печели все по-голяма популярност и привърженици и вече трайно е намерила място в официалния спортен календар на Българска федерация по ски и на Бороспорт, като до момента е събрала повече от 830 участника.

Мястото на провеждане остава писта „Ястребец 3“ и по предварителни записвания до момента се очаква да надмине успеха от 2016 година, когато в оспорваната надпревара взеха участие 214 деца, разделени в няколко възрастови групи.

Купа „Петър Попангелов старши“ е част от активната програма на Бороспорт за насърчаване и подпомагане развитието на снежните спортове сред децата и младите хора.

Програма_П.Попангелов старши_2017.pdf
Назад