Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Летен фестивал „Портал на два свята"

от 29 август 2020
до 07 септември 2020

От 29 август до 7 септември Цари Мали град се превръща в оперна сцена на открито. Оперният фестивал на Софийската опера и балет ще се проведе на късноантичната крепост, разположена на хълма Св. Спас над с. Белчин, само на 30 мин. от Боровец.

Фестивалът ще бъде открит на 29 юли от 19:30 в българската опера "Янините девет братя" от Любомир Пипков, чието действие се развива през далечната, отговаряща на либретото 1361 г., високо на баирите край Самоков. Там, сгушена в прегръдката на Рила, самичка пуши Янината къща.

На 30 август пограмата ще продължи с операта "Кармен" от Жорж Бизе, постановка на Пламен Карталов, оценена високо от японската публика и критика по време на турнето на Операта през 2018 г.

На 3 септември почитателите на балета ще имат възможността да видят спектакъла „Зорба гъркът" от Микис Теодоракис. Вече 25 години балетът на Теодоракис се радва на изключителен успех на сцената на Софийската опера и балет.

В рамките на първото издание на летния фестивал „Портал на два свята" на крепостта Цари Мали град зрителите ще имат удоволствието да се насладят на още един балетен спектакъл - „Кармина Бурана", по музика на Карл Орф. Хореографията е дело на Фреди Франдзути – директор на Balletto del sud – Лече.

В три поредни вечери, на 5, 6 и 7 септември ще бъде представен мюзикъла „Mamma Mia!" с песните на легендарните шведи от ABBA, създадени от Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Повече информация за фестивала и билети може да намерите на сайта на Софийската опера тук.


Назад