Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Научи се да караш ски 2019

от 05 март 2019
до 26 март 2019

За седма поредна година Боровец и „Бороспорт“ АД ще се включат в инициативата „Научи се да караш ски“ на Българската федерация по ски, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката.

Тази година се очаква над 300 деца от началните класове в училищата на община Самоков да направят първите си стъпки в ските на Боровец. Инициативата започва на 5-и март и ще продължи 3 седмици, като децата от всяко училище ще се обучават в рамките на 4 дни, по 5 часа всеки ден. След усилените уроци и тренировки се организира състезание за всяко училище, а най-добре представилите се деца получават възможността да се включат в голямото финално състезание в края на програмата, което по традиция се провежда на учебната писта „Иглика“.

„Научи се да караш ски“ включва и ученици от домове за деца, лишени от родителски грижи. По този начин програмата помага за интеграцията на децата в неравностойно положение и за мотивацията им да не спират да се развиват.

И тази година „Бороспорт“ ще се включи в инициативата като предостави ски екипировка, лифт карти, групови обучения с висококвалифицирани ски инструктори и обяд по време на четирите дни на обучението. „Научи се да караш ски“ е поредната инициатива, с която „Боропсорт“ подпомага децата да направят първите си стъпки в зимните спортове. Така младите надежди от региона могат да се докоснат до магията на снежните спортове и да започнат своя път към спортните върхове, както са направили десетки шампиони от Самоков преди тях.

През 2019 година „Научи се да караш ски“ се осъществява със съдействието на регионалните инспекторати на образованието, с подкрепата на A1, Макс спорт и фирма VISTA AWT.

Назад