Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Празник на компира

от 16 ноември 2018
до 18 ноември 2018

И тази година в град Самоков ще се проведе „Празник на компира“. Датите са 16-18 ноември, а организаторите от Община Самоков и местните картофопроизводители обещават много изненади.

Самоковският регион е известен в цяла България не само с чудесните зимни условия за ски, но и с производството на най-вкусните картофи в страната. Този ноември се очаква в празника да се включат стотици жители и гости на града, за да опитат новата реколта и да се насладят на неповторимия вкус на самоковския картоф, по-познат в региона като „компир“.

И през това издание на празника ще опитаме традиционни и осъвременени ястия, в които основна роля играе самоковският картоф. Сред миналогодишните отличници в училищната изложба бяха картофена торта, шишове и рула от картофи, дори малки картофени петифури.  Несъмнено се очаква още по-оспорвана надпревара от миналогодишната.

През трите празнични дни „Празникът на картофа“ ще предложи богата традиционна програма, в която участие ще вземат таланти от Самоков и околностите.

Назад