Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Празник на Рила 2018

от 04 август 2018
до 05 август 2018

Традиционно празникът на Рила се провежда първата седмица на месец август. Тази година датите са 4-и и 5-и август, а мястото е добре известно – хижа Мусала, една от първите хижи в България, построена през далечната 1924 г.

Празникът на Рила се организира от туристическо дружество „Рилски турист“ с подкрепата на Бороспорт АД и община Самоков. Ежегодно в празненствата участие вземат стотици планинари от цяла България и от чужбина, за да се включат в похода към най-високия връх на Балканския полуостров – Мусала.

Всички желаещи да се изкачат към високите части на Рила ще могат да вземат безплатните автобуси, организирани от община Самоков до долна станция на кабинковата линия „Ястребец“, откъдето да се изкачат с лифта, за да поемат към хижа Мусала.

И тази година Бороспорт намалява цените на двупосочните билети за двата дни на Празника на Рила. На 4-и и 5-и Август билетът за възрастни ще струва 8 лв., а този за деца – 4 лв.

Кабинкова въжена линия "Ястребец" ще работи с удължено работно време от 8.00 до 18.30 часа.  През уикенда касата на кабинков лифт "Ястребец" ще отвори още в 7.45 сутринта, за да могат най-ранобудните планинари да се включат в празненствата.

Празникът привлича към хижата стотици планинари, млади и стари, които ценят и обичат планината. На място ще бъде и хорът на ветераните туристи, който ще представи своя репертоар, в който влизат типични планинарски песни. Походът към връх Мусала ще започне пред хижа Мусала и в него ще могат да се включат всички, които искат да покорят планиснкия първенец на Балканите.

Пред хижата ще има организирани и игри и забавления за онези, които предпочетат да прекарат Празника на Рила спокойно на открито в планината.

Участниците в празника на Рила ще могат да се включи във Фейсбук играта на  Спорт Депо и да спечелят някоя от специалните награди, които Спорт Депо и Бороспорт са подготвили по случай празника. Нужно е да вземат стикер "Аз ❤️ Рила" от Адвенчър Център Бороспорт в хотел Рила или от долна станция на кабинковия лифт "Ястребец" и да публикуват снимката във Фейсбук, на която стикерът се вижда с #ILoveRila.


Участвайки във Фейсбук играта, можете да спечелите:


1. Един брой Туристическа раница BERGHAUS REMOTE 35

2. Един брой Туристическа раница BERGHAUS REMOTE 28

3.  Един брой Туристическа раница DAKINE ATLAS 25L

4. Два броя суитшърти MyBorovets

5. Три броя двудневни лифт карти за зимния сезон

6. Десет броя чадъри 20 години SPORT DEPOT

7. Десет броя чаши 20 години SPORT DEPOT

8. Десет броя фризбита 20 години SPORT DEPOT

9. Три броя метални чаши MyBorovets 


Очакваме Ви в Боровец на 4-и и 5-и август, за да отпразнуваме заедно Празникът на Рила.

Назад