Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Празник на Рила планина

от 05 август 2017
до 06 август 2017

На 6 август, неделя, предстои ежегодният Празник на Рила планина. Специално за повода през целия уикенд (5-6.08.) цените на  двупосочните билети за лифт "Ситняково експрес" и кабинкова въжена линия ще бъдат намалени с 30%. 

Празникът на Рила води началото си от 1925 година и се чества в първата неделя на август. Всяка година по време на празника красивите склонове на Рила събират хиляди любители на планината от страната и чужбина. По традиция предстои масово изкачване на първенеца на Балканите - вр. Мусала, както и разнообразна програма от забавления и музика. Както всяка година, с почетни награди ще бъдат отличени най-възрастният и най-малкият планинар, покорили върха. Официалното откриване на празника е в 11 ч. пред хижа Мусала. Ще има и организиран автобус, който тръгва в 8 ч. в деня на празника от Самоков (пред Т-Mаркет). Организаторите на празника  са от Туристическо дружество в Самоков.

Всички гости, които желаят да съчетаят Празника на Рила с пълноценната почивка в планината ще могат да се възползват от разнообразните активности, които Бороспорт предлага това лято: от различни по дължина и трудност пешеходни турове, обновени маунтин байк трасета, предизвикателни катерачни обекти и диви забавления във въжения град "Бороландия" до конна езда, стрелба с лък и игри за най-малките в детския кът "Бороленд". Многобройните летни приключения в Боровец ви очакват това лято!

Назад