Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Рила Рън 2021

от 25 юли 2021
до 25 юли 2021

За поредна година традиционното състезание "Рила Рън" ще предизвика планинските бегачи. Тази година датата е 25-и юли (неделя), а организаторите от Сдружение Маратон, Община Самоков и Бороспорт обещават вълнуващо събитие за привържениците на планинското бягане. 

Планинското бягане с дистанция 21 км и +2000 м положителна денивелация е едно от най-тежките състезания от този тип в България и по традиция привлича някои от най-елитните ни планински атлети. 

Рекордът на трасето от Самоков до връх Мусала е 02:12,24 ч., поставен през 2015 г. от многократния победител в тази надпревара, шампион на България и четвърти в света на планински маратон - Шабан Мустафа (ОСКЛА "Шампион Сунгурларе").


От една страна това състезание по планинско бягане в изкачване е едно от най-тежките от този род в България, със своята дистанция от 21 километра и положителна денивелация от почти 2000 метра.
От друга страна обаче, това е шанс да изпробвате своята издръжливост - както физическа, така и духовна, рамо до рамо с някои от най-добрите български планински атлети, доказали своето име и по света, да спортувате на открито заедно със свои приятели и съмишленици, да подишате чистия прохладен планински въздух и да се насладите на прекрасната приорода и красивите панорами на Рила планина.

Рила Рън 2021 е третото планинско бягане за сезона от веригата FiveMountains и се организира от Сдружение Маратон / Marathon.bg  съвместно с Община Самоков и БОРОСПОРТ АД  и с подкрепата на Лефтеровата къща , SEOS и SKIBG.

За повече информация и регистрация вижте тук. 

Назад