Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Ски състезание "120 години Боровец" и общински шампионат за деца

от 28 декември 2016

На 28-и декември в Боровец ще се проведат две състезания по гигантски слалом за деца на възраст от 6 до 12 години на писта “Ястребец 3”.

Първото състезание ще се проведе под лозунга "120 години Боровец" и е отворено за всички деца от Самоков и общината, които не са организирани в спортен клуб, а тренират индивидуално. Децата, трениращи в ски клубове в региона, ще могат да демонстрират скиорските си умения в общинския шампионат в същия ден.

Стартът на „120 години Боровец“ ще бъде даден точно в 10:00 часа от ски легендата Петър Попангелов. Петнадесет минути след края на първото състезание децата от спортните клубове в общината ще премерят сили в първото издание на общинския шампионат.

Церемонията по награждаването ще се състои пред хотел “Рила” един час след края на състезанието. На награждаването ще присъства министърът на спорта в оставка Красен Кралев и кметът на Община Самоков.

Двете състезания са инициатива на новосъздадения от „Бороспорт“ АД фонд “Петър Попангелов и приятели за Боровец”, чиято цел е да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. След големия празник по случай 120-годишнината на курорта и новия ски сезон бяха събрани 50 хиляди лева за развитието на бъдещите ни ски и сноуборд шампиони, а от  „Бороспорт“ АД увериха, че през зимата на 2017 се предвиждат още няколко подобни инициативи с цел подпомагане на фонда.

Назад