Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Събития

Световен ден на снега 2020

от 18 януари 2020

На 18.01.2020, събота, Боровец ще се включи за девета поредна година в международната инициатива Световен ден на снега. Събитието е част от мащабната инициатива на Международната федерация по ски World Snow Day, която цели да популяризира снежните спортове сред децата и да ги научи на любов към планината и снега.

И тази година Бороспорт ще се включи с интересна програма за деца и родители – уроци, състезания, открити лекции, презентации и съвети за безопасно практикуване на любимите зимни спортове. Отбелязването на Световния ден на снега 2020 е една от инициативите, с които „Бороспорт“ насърчава развитието на детския зимен спорт. 

И тази година по време на снежния празник всички напълно начинаещи ще могат да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци, които професионалистите от ски училище Бороспорт ще организират на писта "Рила" пред хотел "Рила". Уроците са подходящи за деца над 7 години и възрастни, които никога не са се докосвали до магията на зимните спортове. Всички желаещи да се включат в безплатните уроци трябва да се запишат предварително на имейл ski_school@borovets-bg.com или на телефон +359 882 19 68 48.

Международният ден на снега е инициатива, която цели да привлече децата и младежите да прекарват повече време в планината,  да открият красотата на снежните спортове и да започнат да живеят по-активно. Затова и по време на празника дневните карти за деца от 7 до 13 г. възраст ще бъдат на символичната цена от 1.00 лв.

И тази година ще се проведе традиционният слалом за деца на учебния плац на Бороспорт. Всички малчугани на възраст до 13 години ще могат да се включат и да се борят за специалните награди, предоставени от "Бороспорт" и Sport Depot. Всички участници трябва да се запишат предварително в Adventure Center Borosport в хотел "Рила" до 10:00 часа на 18 януари. Наградите ще бъдат раздадени не от кого да е, а лично от българската ски легенда Петър Попангелов - младши. Най-добрият български скиор ще се включи в Международния ден на снега със съвети за младите надежди на българските зимни спортове.  

За малчуганите на възраст между 4 и 7 години детският снежен парк "Борокидс" ще работи на символична цена от 1.00 лвпрез целия ден на 18 януари. Промоционалните билети ще могат да се закупят от информационния център на Боровец -  Adventure Center Borosport. 

Участие в Световния ден на снега ще вземат и „Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил“, които ще организират търсене на съкровище, където със специален уред ще демонстрират по интерактивен начин как се откриват хора, затрупани от лавина.

В събота на 18 януари в зимния празник ще се включат и аниматорите от Хотел "Рила", Боровец.  С много забавни снежни игри и щуро настроение те ще зарадват всички малчугани в курорта от 14:00 до 16:00 часа пред емблематичната шишарка пред хотела. Дърпане на въже в снега, стрелба със снежни топки, състезание за най-голям снежен човек и непревземаема снежна крепост и още много са щурите забавления, с които най-малките гости ще се забавляват в Деня на снега.

Тази година Световният ден на снега ще протече с много музика и още по-добро настроение със специалното участие на RADIO FRESH. На откритата сцена пред хотел "Рила" ще се качат fresh-водещият Тео Койчинов, енигматичната DIA и любимката от X-Factor, очарователната Йоана. По време на зимния FRESH празник най-запалените скиори меломани ще получат много награди, а някой щастливец ще спечели уикенд в хотел "Рила", Боровец с вечеря в а-ла-карт ресторант "Samokovi" от топ готвач Шеф Веселин Калев и двудневни ски карти. 

Зимен FRESH празник

IOANA                                           TEO                                      DIA

Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години.  През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази инициатива върви паралелно с подкрепата, която „Бороспорт“ осигурява на спортните клубове в Боровец.  


ПРОГРАМА

Световен ден на снега 2020
18.01.2020 (събота)


10:00 - 14:00

Безплатни ски/сноуборд уроци със ски училище "Бороспорт" за начинаещи и деца над 7 години (часовете стартират в: 10:00 / 11:00 / 13:00 и 14:00 часа) 

10:00 - 14:00

Детски снежен парк "Борокидс" на символчина цена от 1.00 лв. (часовете стартират в 10:00 часа, последно влизане е в 14:00 часа)

11:00 - 13:00

 Музикална фиеста с RADIO FRESH

11:00 - 12:00

Слалом за деца със ски легендата Пепи Попангелов и награди от SPORT DEPOT и Бороспорт

13:00 - 14:00

Търсене на съкровища с БАССЕС

14:00 - 16:00

Забавни снежни игри за малчугани с аниматорите на хотел "Рила", БоровецНазад