Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

5 причини да се вълнуваме за сезон 2018/2019

15 ноември 2018

В курорта Боровец подготовката за сезон 2018/2019 тече с пълни сили. От Бороспорт подготвят много изненади, с които да зарадват гостите на курорта през предстоящия зимен сезон. Ето какво ново ни очаква в първия планински курорт в България тази зима:


Новият лифт -  Мартинови Бараки Експрес


Безспорно най-голямо е вълнението покрай новия лифт в курорта. Мартинови Бараки Експрес заменя предишния 4-седалков по съществуващата линия с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта и капацитета. Съоръжението ще поема до 3000 души на час – над два пъти повече от стария лифт, а изкачването от долна до горна станция ще отнема само 3 мин. и половина  – повече от два пъти по-бързо от преди.


10% отстъпка за сезонната карта


Сезонната лифт карта в Боровец позволява достъпа до всички лифтове и ски съоръжения по време на целия сезон. От Бороспорт обявиха, че сезонната карта може да бъде закупена с 10% намаление за ранно записване до 30.11.2018. С тази промоция сезонната карта за възрастен ще струва до края на месеца 900 лв., а тази за дете – 630 лв. Можете да закупите картата директно през сайта тук.


5% отстъпка при онлайн зареждане

Всички гости на Боровец ще могат да се възползват от 5% отстъпка ако зареждат картите си онлайн. Този комплимент, който Бороспорт прави към любителите на ските и сноуборда,  позволява на всички желаещи, закупили многократна лифт карта, да бъдат първи на пистите и да прекарат повече време по склоновете на Рила.  Картите ще могат да се зареждат директно през сайта на Боровец тук.


Снежни паркове


За всички, които обичат фрийстайл ските и сноуборда, в Боровец ще работят и двата сноу парка – Snow Park Borosport, на плаца пред хотел Рила и Family park Boropsort, в ски център „Ястребец“. Всички опитни и средно напреднали карачи ще могат да карат на Snow Park Borosport, където ще се радват на по-сложни елементи и разнообразен дизайн, а младите ентусиасти ще могат да се упражняват във Фемили парка.

За най-малките гости на Боровец ще работи и детския парк Borokids, където професионалните инструктори на Borosport ще помогнат на децата да направят първите си стъпки в света на зимните спортове.


Вълнуващи събития


И тази година в Боровец ще се проведат много вълнуващи спортни състезания, в които младите надежди на българския зимен спорт ще премерят сили. Скоро Бороспорт ще публикува спортния календар с всички надпревари, на които ще станем свидетели през сезон 2018/2019. Освен притегателен център за спортистите, през предстоящия зимен сезон Боровец ще предложи и разнообразие от събития за всички гости на курорта.

За да не пропускате какво друго ни очаква в Боровец, следете сайта на курорта, последвайте ни във Facebook, Instagram и Twitter или се абонирайте за нашия информационен бюлетин.


Изглежда ни очаква един повече от интересен сезон 2018/2019!

Назад