Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Безопасно в Рила!

12 януари 2017

Днес, 12 януари 2017, в района на горна станция на кабинков лифт „Ястребец“ бе поставена система за проверка на персонални лавинни предаватели. Проектът се реализира от Сдружение „Здраве-Екология-Туризъм“ с  подкрепата на Дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2016 г. Системата бе монтирана със съдействието и ще се поддържа от „Бороспорт“ АД.

На специално събитие зам. кметът по туризма на община Самоков – Люба Кленова, председателят на сдружението„Здраве-Екология-Туризъм“  – Людмила Бързанова, изп.директори на ”Бороспорт” - Георги Кочов и Василия Константинова, членове на БЧК, Планинската Спасителна Служба и Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил, заедно с медийните партньори, официално откриха съоръжението. То представлява информационна табела и тест- уред, който ще проверява дали скиорите, сноубордистите и туристите са включили своя лавинен уред на режим „предаване“, като подава звукова и светлинна сигнализация. Благодарение на тест уреда, скиорите и бордисти могат да бъдат сигурни, че лавинният им предавател работи коректно и в случай на лавинен инцидент помага да бъдат открити бързо и увеличава шансовете да бъдат спасени.

От ПСС призовават хората, които излизат в планината да се информират за опасностите, да бъдат отговорни и да се съобразяват с  препоръките на планинските спасители.


Назад