Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Александър Вуков от „Бороспорт“ АД стана баща на тризнаци

17 октомври 2018

На 05.10.2018 г.,  Александър Вуков от "Бороспорт" АД и половинката му Станимира Славчева станаха родители не на едно, а на цели три момиченца. Раждането на тризнаци е голяма рядкост, а шансовете да се случи са 1 към 6400. Трите дечица се появиха на бял свят с помощта на специалистите от столичната Болница Токуда, а раждането е станало с цезарово сечение, за по-голяма сигурност на майката и децата.

Щастливото събитие е още по-специално, тъй като две от момиченцата на младото семейство са еднояйчни близнаци, а третото не е. Това е още по-рядко срещано явление, което със сигурност е повод за радост на Александър и Станимира и техните познати и приятели.

И трите дъщерички на семейството се раждат над 1кг. и по преценка на лекарите са в кувьоз, докато специалистите преценят, че децата са достатъчно отраснали да бъдат отведени у дома. Всички болнични разходи ще бъдат поети от „Бороспорт“ АД,  тъй като младият татко Александър Вуков е ръководител отдел „Експлоатация въжени линии“ в Боровец. Целият екип на „Бороспорт“ е изключително развълнуван от рядкото събитие, сполетяло техния колега и пожелава на младото семейство дълги години семейно щастие.

Александър и Станимира вече са избрали имената на децата. Момиченцата ще се казват -Александра, Габриела и Даная.

Назад