Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Боровец изпраща успешен ски-сезон

02 април 2019

Боровец изпраща един от най-успешните си ски сезони досега. Първият планински курорт на Балканите отчита ръст от 10% в броя на дневните посетители. Курортът посрещна по-голям брой гости от всички националности, с изкл. на Русия, като българските туристи бележат скок от 6% на база нощувки в курорта. 

През този сезон Боровец зарадва любителите на снежните спортове с отлични условия на пистите и нов шест-седалков лифт. С удвоена скорост и капацитет новият "Мартинови Бараки Екпрес" осигури много повече време на пистите на хиляди любители както на дневното, така и на популярното нощно каране.

Двойно повече гости тази година пропуснаха опашките по касите закупиха удобните лифт карти за многократна употреба. Освен на повече време за каране чрез лесно и бързо онлайн зареждане, скиорите и сноубордистите се радваха и на 5% намаление от цената на лифт картата през целия сезон.

Над 10 спортни състезания по ски, ски бягане и биатлон се проведоха на територията на Боровец тази зима. За поредна година, най-малките таланти в ски спортовете имаха възможността да тренират и да покажат своите умения в редица надпревари на пистите, като част от дългогодишната инициатива на Бороспорт за насърчаване на снежните спортове сред децата и младежите. Успоредно с това и този сезон учениците от Община Самоков караха безплатно по време на всички ваканции и през една седмица във всеки един от зимните месеци.

Над 300 деца направиха своите първи стъпки в ските с помощта на инициативите по повод Световния ден на снега и "Научи се да караш ски", в които Боровец взе активно участие за поредна година.

Заедно със ски успехите на младите таланти, Боровец почете и световните постижения на ски легендата Петър Попангелов с емоционално празненство по повод 60-годишния юбилей на шампиона.

Безопасността в планината също бе един от основните приоритети на Бороспорт. Така през сезона се организираха игри и демонстрации по безопасно поведение в планината за деца, както и семинар и упражнения по лавинна безопасност за любителите на свободното каране.

Боровец ще закрие зимния сезон на 7-ми април с вълнуващи състезания и събития през целия уикенд. На 6-ти април (събота) курортът ще бъде домакин на 55-тото издание на Държавното първенство по ски за журналисти, което ще се проведен на писта "Ястребец 3" от 10:00 ч.

В неделя, курортът ще изпрати зимата с впечатляващо щафетно спускане в ски център "Ситняково" от 15:30 ч., в което последните скиори ще предадат сезона на нетърпеливите колоездачи.

Назад