Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Боровец открива активно Лято‘2021 на 12 юни

03 юни 2021

В събота, 12-ти юни, Боровец кани всички любители на планината и активния начин на живот да отпразнуват заедно началото на новия летен сезон.

Кабинковият лифт и 4-седалковият „Ситняково експрес“ ще заработят още в петък, 11-ти, като байкърите получават специален подарък за първите спускания по обновените трасета на Borovets Mountain Bike Park. Специално за празника дневните карти за байк парка ще са „3 в 1“ - купените в петък (11-ти) дневни байк карти ще са валидни още два дни, т.е.  ще може да карате с тях и в събота (12-ти), и в неделя (13-ти). А в трите дни на празника, от петък до неделя, двупосочните билети за лифтовете за възрастни и за деца ще бъдат на половин цена: 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца. 

През целия ден организаторите на празника „Бороспорт“ и хотел „Рила“, Боровец, са подготвили разнообразни игри и забавления за малки и големи: в 10 часа започва Боро Олимпиадата със забавни игри за деца с награди, следвана от турнир по точност и състезание по стрелба с лък. Ще има и йога класове на открито и още много приключения сред вековната борова гора и лековития въздух в планината.

В Borovets Mountain Bike Park активната програма за деня  стартира с Даунхил уъркшоп, воден от четирикратния национален шампион по спускане Стивиан Гатев със съдействието на Monster Energy, следван от Bike Challenge – забавно шоу с преминавания на специално подготвено трасе на задна гума и още едно състезание по байк трикове с награда за най-атрактивния участник. След обяд е предвиден още един байк уъркшоп, този път за планинско колоездене по фамилното трасе, подходящо както за начинаещи, така и за напреднали. И в трите празнични дни любителите на планинското колоездене могат да наемат различен тип велосипеди, вкл. електрически, от Адвенчър център Бороспорт с 50% отстъпка от цените.

За начало на летния сезон, Бороспорт и хотелите в курорта са приготвили за гостите и много награди. През деня всеки посетител ще може да участва в две томболи: томбола за всички, закупили лифт карти и билети, за 1 сезонна, 1 тридневна и 1 двудневна летни лифт карти, и томбола, в която могат да се включат всички гости на курорта, за множество награди, предоставени от хотелите в Боровец:  „Рила“, „Лион“, „Алпин“,  „Ястребец“ и „Самоков“, от ресторантите „Черния тигър“ и „Downhill Snack & Grill @ Sitnyakovo Rock ”, от конна база „Буч“, “Си Комерсиал 7“, “СофСток”, Balkan PMS Group и др.

 На 12-ти юни пред хотел „Рила“ ще звучи музика, а професионални аниматори ще забавляват децата през целия ден. ДиДжей парти на открито в “Terrace Lounge” в хотел „Рила“ ще oтбележи отварянето на хитовия бар и ще съпътства празничните активности до 21 часа, когато ефектно огнено шоу ще закрие програмата. Специален гост на Терасата от 13:30 до 15:30 ч. в събота ще е Тишо от „Смайлс“ със саксофон. Естествено домакините на Терасата са се погрижили за феновете на футбола и ще осигурят възможност за гледане на открито на мачовете от Европейското първенство в съчетание с Happy Hour и игри с прогнози за мачовете.

Специално за празника, в периода 11-15 юни синя зона няма да има и всички гости ще могат да паркират свободно на паркингите в курорта.

За безопасността и спокойствието на всички гости, Боровец отново отваря врати за лятото в режим на засилени стандарти и мерки за почистване и хигиена, част от програмата “Бъдете здрави, бъдете активни с Бороспорт”, които курортът предприе за сигурността на всички гости и служители в планината.

Очаква ни един интензивен и пълен с възможности за приключения в планината летен сезон. От Бороспорт са се постарали да осигурят отново разнообразни опции за спортуване и релакс на чист въздух, сред боровите гори на курорта и Рила планина: всякакви видове пешеходни турове с водач, скално катерене и алпинизъм, тандемни полети с парапланер, игри на открито в детски кът и въжен град „Бороландия“, гурме пикник сред природата и много други забавления за всяка възраст. Специални предложения за тиймбилдинги има и за корпоративните клиенти, зажаднели за повече опции за сплотяване на колектива на открито.  

Хотелите в Боровец също очакват с нетърпение любителите на планината и предлагат летни пакети с много включени екстри, разнообразни приключенски и кулинарни активности през уикендите, както и специални условия за дълъг престой и офис в планината.

Програма

10:00 – Боро Олимпиада - забавни игри на открито за деца пред хотел “Рила”

10:00 - Даунхил уъркшоп със Стив Гатев със съдействието на Monster Energy ***

11:15 - Bike Challenge – забавно шоу с преминавания на специално подготвено трасе на задна гума

11:45 - Състезание по байк трикове

12:00 - Откриване на The Тerrace Lounge

12:15 - Турнир по точност

14:00 – Cross-country bike workshop  по семейното трасе на Borovets Mountain Bike Park. *  **

15:00 – 16:00 – Състезание по стрелба с лък. *


* С предварително записване в Adventure Center Borosport na тел. 0889 607 000 или имейл info@borovets-bg.com.

** Байк туровете не включват лифт карта и екипировка. Може да наемете колело от Adventure Center Borosport. Препоръчваме ви да резервирате предварително.

*** За печелившите от играта "Карай със Стиви Гатев"


За повече информация:

Инфо. център – Адвенчър Център Бороспорт

Тел.: 0889 607 000

info@borovets-bg.com

www.borovets-bg.com

Назад