Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Боровец отпразнува деня на снега с много спорт и забавления за цялото семейство

19 януари 2019

Стотици деца се включиха в снежния празник в първия планински курорт на Балканите - Боровец.  На 19ти януари (събота) Боровец отбеляза Световния ден на снега – една инициатива на Международната федерация по ски, която цели да запознае децата със света на зимните спортове.

Много музика, спорт, игри и снежни забавления зарадваха малките и големите гости на курорта. По случай празника дневните карти за деца до 13 годишна възраст и заниманията в снежния парк „Борокидс“ бяха на символичната цена от 1 лв.

Висококвалифицираните учители на ски-училище „Бороспорт“ показаха на напълно начинаещите най-базовите умения по ски и сноуборд на организираните от тях безплатни уроци. Така те подготвиха ентусиастите, които скоро ще могат да се насладят пълноценно на адреналина от спускането по пистите в Боровец.

Спасителите от  „Планинска спасителна служба“  заедно с опитните кучета спасители Рекс и Йолко също взеха участие в празника с демонстрации по безопасност в планината. Те обясниха кои са основните правила за поведение в планината през зимата и дадоха съвети на малчуганите. С демонстрация в празника се включи и „Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил“. Чрез забавление и игри децата научиха как да се спасяват от инциденти на пистата - със специален лавинен уред децата откриваха скрити съкровища в снега.

Специално за повода, от „Бороспорт“ бяха подготвили слалом на учебния плац пред х-л „Рила“, където между 11:00 и 12:00 часа всеки желаещ можеше да изпита тръпката от надпреварата и да се спусне по пистите в състезателни условия. Веднага след това ски-легендата Петър Попангелов даде ценни съвети и се снима с гостите на курорта.

Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години.  През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази инициатива върви паралелно с подкрепата, която „Бороспорт“ осигурява на спортните клубове в Боровец.

Назад