Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Боровец отпразнува Световния ден на снега 2022

17 януари 2022

При спазване на всички противоепидемични мерки, но с много забавни моменти на открито, Боровец отпразнува деня на снега за единадесета поредна година.

Малки и големи любители на снега се включиха в отбелязването на празника - една инициатива на Международната федерация по ски, която цели да запознае децата със света на зимните спортове.

За да бъде деня специален за малките скиори еднодневната лифт карта беше на цена от 1 лв. за деца до 13 години.

Висококвалифицираните учители на ски-училище „Бороспорт“ показаха на напълно начинаещите най-базовите умения по ски и сноуборд на организираните от тях безплатни уроци. В тях се включиха както най-малките гости на курорта, така и техните родители.

Специално за днешния ден беше подготвено слалом трасе на учебен плац „Бороспорт“.

Всеки желаещ можеше да изпита тръпката от надпреварата и да се спусне по пистата като истински състезател. Трасето беше наредено от ски легендата Петър Попангелов-младши.

За децата от 4 до 6 години беше организиран безплатен вход за BoroKids Park, плюс безплатно ски оборудване. През целият ден малчуганите се учеха да карат ски и забавяваха на въртележката.

На новооткритият Fun Park Borovets много от гостите на курорта успяха да изпробват новоизградената лесна линия, както и да участват в организираният Workshop.

Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва. През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази инициатива върви паралелно с подкрепата, която „Бороспорт“ осигурява на ски и сноуборд клубовете в Боровец.

Благодарим на всички наши гости и приятели, които се включиха в днешните забавления. Температурите бяха минусови през целия ден, но основната мисия на снежния празник беше изпълнена – детските усмивки грееха навсякъде, а много нови почитатели на зимните спортове откриха тяхната магия.

Назад