Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Боровец отпразнува Световния ден на снега за девета поредна година

18 януари 2020

За девета поредна година Боровец отпразнува Световния ден на снега. Белязахме  празника с емоциите на снежните спортове, със състезания, демонстрации, музика, слънце и много добро настроение.

Денят на снега стартира точно в 10 ч., с първите за деня безплатни уроци по ски и сноуборд с инструкторите на ски училище “Бороспорт”.  Близо 200 начинаещи направиха своите първи стъпки в зимните спортове с ентусиазъм да се върнат много скоро отново на пистите.  В 10ч. най-ранобудните малчугани се докоснаха до магията на ските в детския парк “Борокидс”, който специално за празника беше на символична цена от 1 лв.  

Специално за празника и цената на лифт картата за всички съоръжения за деца бе на цена само от 1 лв.

Точно в 11 ч. дойде време по-опитните малки скиори да премерят сили на специално изграденото слалом трасе. Над 30 момичета и момчета на възраст до 13г. се включиха в слалома, а на финиша ги очакваше българската ски-легенда Петър Попангелов с ценни съвети. Легендарният шампион награди и най-бързите момичета и момчета със специални награди от Sport Depot и “Бороспорт”. След слалома всички деца получиха дипломи за участие, специално подписани от шампиона.

Към празника традиционно се присъедини и екипа на Българската Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил (БАССЕС), които направиха демонстрации по лавинна безопасност в горичката при влек “Рила”. Децата научиха как да останат в безопасност в планината, как се използват лавинни уреди и се впуснаха в “Търсенето на съкровища”, докато научаваха как се търси човек, затрупан от лавина.

По-късно през деня, аниматорите от хотел “Рила” пък бяха подготвили редица забавни игри за малчуганите, като дърпане с шейни, стрелба със снежни топки и други.

Доброто настроение беше подсигурено от музикалната сцена на радио FRESH пред хотел “Рила”, където чухме редица любими изпълнители като DIA, Йоана и Тео Койчинов, които разтанцуваха публиката и раздадоха страхотни награди.

Празникът за деня на снега е част от инициативата на Международната федерация по ски, която тази година се провежда в 45 страни с цел да разкрие магията и ползите на белите спортове на хиляди деца по целия свят.

Назад