Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Боровец - всичко за ските на едно място

18 януари 2018

Сезонът в Боровец набира скорост, а скиори и сноубордисти използват всяка възможност, за да се насладят на снега и на планината. След като „Бороспорт“ произведе достатъчно изкуствен сняг и отвори по-голямата част от пистите, желаещите да карат стават все повече с всеки изминал ден. Въпреки че зимата започва с топло време, условията са много добри, като и начинаещи, и напреднали могат да намерят най-подходящите за уменията си трасета. Курортът разполага с 58 км писти, които се обслужват от 15 лифта и изборът е наистина голям. 

 

Ски и сноуборд училище „Бороспорт“

За всички любители на белите спортове най-добрият начин да напредват бързо и да се научат да карат правилно е да изберат уроци в ски и сноуборд училище „Бороспорт“ - най-голямото в Боровец. Те владеят отлично техниките на каране и могат да научат своите ученици да карат както на рало, така и на най-сложните умения в ските – карвинг завои и състезателна техника.

Училище „Бороспорт“ предлага уроци за деца и за възрастни както през деня, така и в часовете за нощно каране. Заниманията могат да бъдат индивидуални и групови, и продължават от 1 до 4 часа по избор. Преди да започнат заниманията се определя нивото на всеки скиор или сноубордист, след което се разпределя в съответстваща на уменията му група и му се предлага най-подходящият инструктор. С опитните преподаватели всеки начинаещ скиор, който започва обучение от нулата, за няколко дни усвоява основите на ски техниката. За този кратък период започва да обича ски спорта и е в състояние да се пуска по повечето писти в трите ски центъра на ски зоната.

През зимата Боровец е прекрасен, а карането е незабравимо изживяване. За да могат родителите да се отдадат напълно на удоволствието, „Бороспорт“ предлага целодневна детска градина за деца от 4 до 7 години. Като оставят в нея децата си, майките и бащите не само имат свободно време за себе си, но и могат да са спокойни, че наследниците им ще направят първите стъпки в ските и ще си изкарат страхотно. Работното й време е от 8:30 до 17:00 часа, а в нея на разположение са инструктори, специализирани в обучението по ски на деца. Намира се в обновения хотел „Рила“ и е райско място за малките: с уникален кът за игра, столова, стая за почивка и собствени баня и тоалетна. Освен два часа ски уроци детската градина осигурява екипировка, каска и сигнална жилетка, обяд, следобедна закуска, игри и лифт карта за детски парк „Борокидс“.

В детски парк „Борокидс“ момчетата и момичетата се забавляват на макс и получават първите си ски уроци. Ученето е лесно и бързо – на детската въртележка, между приказните герои и с помощта на ски пътеката. Паркът е за деца над 4 години и е отлично място за първи стъпки в белите спортове.

Наем на ски и сноуборд екипировка

Да имаш собствени ски или сноуборд отдавна не е задължително условие, за да караш. Всички, които идват в Боровец без собствена екипировка, могат да ползват оборудване под наем - за дневно и за нощно каране. Може да се вземе за 1, 3 или 6 дни от трите гардероба на „Бороспорт“. Два от тях се намират на долна станция на кабинкова въжена линия „Ястребец“, един – в хотел „Рила“.

Изборът в гардеробите на „Бороспорт“ е богат. В тях има ски, сноубордове, обувки и щеки на марките Head, Atomic, Volkl и Fisher. Голяма част от тях са последни модели и са изработени по най-новите технологии. Под наем могат да се вземат и каски, както и ски за ски бягане.

Ски и сноуборд пакети

На разположение на гостите на курорта, които са избрали по-дълга почивка са ски и сноуборд пакети, които включват наем на екипировка, обучение и лифт карта. Изборът е между пакети за два, три и шест дни, като шестдневният предлага и ски вечер, която е празник, отбелязващ успешното завършване на ски курса.

Ремонт на ски екипировка

Всички фенове на зимните спортове знаят, че екипировката има нужда от поддръжка, а понякога и от ремонт. „Бороспорт“ предлага тези услуги, а всички, които държат ските и сноубордовете им да са в перфектно състояние – и заливане с пластмаса, точене на кантове, шлайфане и вакса. Специалисти с дългогодишен опит монтират автомати и настройват екипировката според параметрите на туриста.

Онлайн резервации

Всички, които искат да са сигурни предварително, че ще имат на разположение инструктор, лифт карта и екипировка, могат да направят онлайн резервация през сайта на „Бороспорт“ http://www.borovets-bg.com/. Резервацията става като от менюто вдясно на началната страница се натиска бутонът „Резервирай ски услуги“. От подменютата се избира желаната услуга, прави се резервация за желания брой дни, за възрастни или за деца. Изборът на услуга става като се натисне бутонът „Добави“, след което „Направи резервация“ в горната част на страницата. След като се направи резервацията, на нова страница излизат всички запазени услуги, окончателната цена и се прави окончателна поръчка с бутона „Поръчай“. Финално се добавят всички данни: имена, език, възраст, ниво на каране, начална дата на резервацията, начален час. Попълват се данните от кредитната карта, натиска се потвърждение за съгласие с „Правилата и условията“ на „Бороспорт“ и резервацията се финализира и изпраща с бутона „Изпрати“. След това на имейла се получава потвърждение за резервацията.

Фристайл паркове

Любителите на фрирайда вече знаят, че Боровец е място, пълно с предизвикателства. Освен извънпистово каране курортът предлага два фристайл парка: Snow Park Borosport (срещу хотел „Рила“ в ски център „Ситняково“) и Family Park Borosport (в горната част на писта "Попангелов"). Те са чудесен шанс за всички любители на екстремното каране да усъвършенстват уменията си. В тях се провеждат състезания и събития като Red Bull Fragments, Air&Jib Challenge, DC Big Spin. Тази зима, на 28 януари, Snow Park Borosport ще събере някои от най-известните имена в екстремния сноуборд. Stinky Socks World Riders Demo ще срещне професионалисти и любители, като ще има демонстрации, много трикове и каране.

Назад