Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Директори, учители и кмет благодариха на „Бороспорт“ за безплатните ски карти за училищата

15 декември 2017

„Безплатните карти, които предоставя „Бороспорт“ на учениците от Община Самоков са чудесна инициатива, която е важна и за децата, и за родителите.“ Това каза кметът на Самоков Владимир Георгиев на срещата на представители на общината, училищата в региона и „Бороспорт“, на която бяха уточнени условията за ползването на безплатните ученически карти. На обсъждането присъстваха и изпълнителният директор на „Бороспорт“ Георги Кочов, зам.-кметът на Община Самоков Люба Кленова, директори на училища и учители, сред които първата българска биатлонистка с титла от Световна купа Ива Шкодрева и успешният скиор-алпиец от миналото Васил Аджиков. Споразумението беше подписано преди две седмици и ще бъде в сила през следващите пет години. То дава шанс на 3861 деца от региона да карат ски и сноуборд без пари в най-стария планински курорт на Балканите. През последните две зими ученици, състезатели на ски клубовете от Самоков и и техните възпитатели имаха свободен достъп до лифтовете и влековете в Боровец.

За да карат и през сезон Зима 2017/18, училищата трябва да предоставят на „Бороспорт“ списъци с учениците, които ще се включат в инициативата. Родителите трябва да попълнят декларация и при първото качване да са на пистата заедно с децата си. Картите ще се получават на каса „Мартинови бараки“ и ще важат до края на седмицата, в която са издадени, включително и за събота и неделя. Както и досега, момчетата и момичетата може да се възползват от предложението на „Бороспорт“ през ваканциите, както и по една седмица от всички зимни месеци. За първа зима и децата до 14 години ще могат да участват в нощното каране в курорта.

- Препоръчвам на всички деца, които ще получат безплатни карти да бъде направена планинска застраховка, която струва около 10 лева за една година – каза изпълнителният директор на „Бороспорт“ Георги Кочов. – Добре е учениците и родителите да идват на касата на „Мартинови бараки“ между 8:30 и 9:30 часа и след 14:00 часа, когато няма опашки. Децата трябва да носят ученическа карта, бележник или лична карта и е важно да знаят, че нямат право да преотстъпват картите си. Ако случайно загубят картата си, веднага трябва да съобщят на най-близката каса, за да бъде анулирана и да получат нова.

Директорите и учителите, които присъстваха на срещата, благодариха на „Бороспорт“ за улеснената процедура по издаване на безплатните карти. От тази зима от училищата ще предоставят еднократно списък на учениците и учителите, които ще се възползват от предложението на Боровец. Георги Кочов изрази надежда, че децата ще участват и в общинското първенство по ски алпийски дисциплини, което ще се проведе на Боровец и ще покажат какво са научили през зимата.

Назад