Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Финално състезание „Научи се да караш ски“ 2022

24 март 2022

Днес, 24.03., се проведе финалното състезание на програмата “Научи се да караш ски” 2022 за ски център Боровец. Много слънце, позитивни емоции и състезателен дух белязаха оспорваната надпревара.

Ски писта и ски влек „Иглика“ бяха отворени само за участниците в състезанието, за да могат те да изживеят истинската атмосфера на състезателното спускане.

Във финала взеха участие 21 момичета и 21 момчета от училища в Самоков, Говедарци и Долна баня.

Първа при момичетата завърши Божидара Спасова от СУ „Отец Паисий“ с време от 21.80, а при момчетата почетното първо място зае Станислав Вуков от НУ „Станислав Доспевски“ със забележителното време от 19.16.

Втора при момичетата се класира Елиз Йорданова от СУ „Отец Паисий“  с време 23.22, а с разлика само от 1.53, трета стана Ивон Околска от ОУ „Авксентий Велешки“. При момчетата, Никола Маринов от ОУ „Авксентий Велешки“ стана втори с време от 22.48, а със спускане за 22.59, третото място зае Стефан Додов от ОУ „Христо Максимов“.

През последните 3 седмици 300 деца от Самоков и региона направиха своите първи стъпки в ските с помощта на професионалните инструктори от ски и сноуборд училище “Бороспорт”. Основната цел на програмата е да даде възможност на децата да се докоснат до магията на планината и да усвоят началните умения в ските. Заниманията продължиха по 4 дни, а обученията завършиха със състезания, които определиха и участниците в днешния вълнуващ финал.

Призьорите бяха наградени лично от легендата на българските ски Петър Попангелов и изпълнителният директор на „Бороспорт“ – Георги Кочов.

Класиралите се в челните тройки получиха ваучери за двудневна лифт карта от „Бороспорт“, а двамата победители спечелиха участие в 4-дневна ски ваканция.

„Научи се да караш ски“  е инициатива на Българската федерация по ски, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието, която дава начален старт на много млади надежди в снежните спортове.

Организаторите на програмата предоставят на малчуганите ски екипировка, лифт карти, обяд и професионалните съвети на едни от най-добрите ски учители в България.

Назад