Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Горещи уикенди на събития в Боровец

25 юли 2022

Следващите почивни дни ни очакват много разнообразни събития в любимия ни Боровец.

За да увеличим времето на всички наши гости в планината, на 30-31 юли и 6-7 август, кабинков лифт Ястребец ще започва работа с час по-рано – в 7:30 ч.

В събота, на 30 юли ще се проведе традиционният фолклорен фестивал „Магията на Рила планина“. На сцената, разположена пред хотел Рила, ще се насладим на музикална и танцова програма през целия ден, а вечерта за доброто настроение ще се погрижат Йорданка Варджийска и Валерия Момчилова.

На 6 и 7 август ще посрещнем празникът на любимата ни Рила планина. Празникът на Рила води началото си от 1925 година и се чества в началото на август. Всяка година по време на празника красивите склонове на Рила събират хиляди любители на планината от страната и чужбина.

От 5 до 9 август предстои най-мащабното събитие за това лято в Боровец – Международен джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“. Боровец за първи път ще бъде домакин на този голям форум с 25-годишна история. Подготвената програма на фестивала ще бъде истинска наслада за всички почитатели на качествената музика.

Ще изпратим юли и ще посрещнем август с невероятни емоции в полите на Рила. Не пропускайте да бъдете част от тях.

Назад