Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Известни са финалистите от първото състезание за купа "Бороспорт" по планинско бягане

20 юни 2018

Първи кръг от състезанията по планинско бягане за купа  „Бороспорт“ – мемориал „Вучето“ се проведе днес в Боровец. Стартът бе даден в 11.00 часа на горна станция на кабинковата линия „Ястребец“, а в състезанието се включиха, както едни от най-опитните български бегачи, така и младите надежди по планинско бягане в страната.

Студеното време и вятърът във високите части на планината не спряха най-ентусиазираните състезатели да премерят сили в първия кръг от надпреварата. При мъжете пръв финишира Александър Василев с време 32.20 минути, а при дамите първа бе десетократната републиканка шампионка Милка Михайлова с време 38.20 минути. Силно представяне направи и Радостина Балова, която завърши първа при девойките с време 17.55 минути.

Най-възрастният участник в надпреварата - седемдесет и една годишният Райчин Трифонов измина трасето за 38.20 минути и доказа, че за любовта към спорта и планината ограничения няма.

Събитието по традиция е посветено на Световния олимпийски ден, тъй като Българска асоциация по лека атлетика – организатор на събитието, е една от едва 48-те държави в света, от всички над 200 участващи в Олимпийските игри, която да има привилегията да отбелязва деня. Всички участници, треньори и присъстващи получиха тениски и грамоти за участие, а спортменството и доброто настроение бяха в унисон с правилата и идеите на организаторите за мир, равноправие и приятелство без разлика на пол, възраст, раса, религия, вяра и етнос, съгласно Олимпийската харта.

Втори кръг от купа „Бороспорт“ ще се проведе на 16-и август, като трасето отново ще стартира и финишира от връх Ястребец, а състезанието ще има две обиколки – малка с дължина 3 км. и голяма обиколка на трасе 7 км

Състезанието, част от провеждащата се за 18-и път серия от състезания за купа „Бороспорт“, се случи само ден преди заминаването на националния отбор по планинско бягане на Световния шампионат по планинско бягане на дълга дистанция в Карпач, Полша, който ще се проведе на 24-и юни в неделя.


Назад