Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Колоездачна купа Камен Станчев 2021

21 май 2021

За трета поредна година се проведе състезанието по шосейно колоездене в памет на Камен Станчев, организирано от ПСКК "Васил Левски - София", съвместно с Община Самоков. Заедно с надпреварата за купа ''Камен Станчев'' се проведе и състезанието за купа ''Боровец''.

Стартът за момчета, момичета, юноши младша възраст, девойки и жени беше в 14:00 ч. на бул. ''Искър'', пред зала ''Арена Самоков". Състезателната дистанция беше 10.2 км, с финал пред хотел „Рила“, к.к. Боровец. Участниците в основния старт изминаха забележителното разстояние от 103 км.

Шампион в категорията „Мъже елит“ стана Николай Генов от колоездачен клуб „Цар Симеон“. Второто място грабна Теодор Русев от „Хемус“, а третото място зае Мартин Папанов от „Несебър“.

При представителите в категория „Юноши старша възраст“ първи се класира Габриел Грозев от SSV Gera 1990. Второто място е за Николай Чорбаджийски от „Розова долина“, а третото място остана за Даниел Тодоров от „Омега“.

Наградата в категория „Мастърс до 50 години“ заслужено отиде при Александър Иванов от „Протос“.

Радослав Грънчаров от „Хемус“ е победителят в категория „Юноши младша възраст“. Мирчо Мъглижанов от „Цар Симеон“ грабна второто място. Трети се класира Радостин Златев.

При момчетата шампион стана Стефан Йовевски от „Хемус“, следван от Павлин Льондев от „Свиленград 1924“. На третото място застана Кевин Хаджиев от „Лястовица“.

Първото място при момичетата зае Йоана Вълканова от „Олимп“. Втора е Вергиния Иванова от „Омега“, а трета Дария Венкова от „Долчини“.

В категория „Девойки и жени“ първото място грабна Мария Гаралиева от „Цар Симеон“. На второ място се класира Теодора Матеева. Кристияна Димова от „Печенеги“ зае третото място.

Наградите за призьорите на купа „Боровец“ бяха осигурени от „Бороспорт“ АД и хотел „Рила“, Боровец.

Назад