Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Приключенията за гостите в Боровец продължават

28 септември 2017

Лято 2017 си отиде, но експертите от „Бороспорт“ са на разположение на гостите на първия планински курорт в България, за да се насладят заедно на природата и на планината в оставащите топли дни до началото на зимния сезон. Информационният център на курорта Borosport Adventure Center в хотел „Рила” продължава работа и ще осигурява актуална информация не само за метеорологичните условия, но и за всички услуги, които могат да ползват туристите. И въпреки че лифтовете излязоха в годишна профилактика, запалените планинари могат да се включат в организираните от „Бороспорт“ активности на открито. Сред тях са полудневните и целодневни турове, които не изискват ползване на съоръженията в курорта. Планинските водачи са на разположение след предварителна заявка за турове до „Черната скала“, Цари Мали град, както и за изкачване на връх Мальовица и посещение на Седемте рилски езера.

Катерачи и алпинисти са добре дошли, а Марин Маровски и Виктор Варошкин от Borovets climbing & mountaineering ще ги заведат в най-красивите кътчета на Рила. Ще им разкрият тайните на скалното катерене и алпинизма и ще ги научат на тънкостите в този спорт. Предлагаме занимания по катерене на скалните обекти „Водохващането“ и „Скалата на иманяра“, които са с лесни и трудни линии, с категория на трудност от 3а до 7b.

В топлите дни не са за изпускане и еднодневните алпийски маршрути на Borovets climbing & mountaineering. Те се провеждат в Мусаленския и Мальовишкия дял на Рила. Програмите по алпинизъм включват планинарски подход до алпийския маршрут на определен връх, като акцент е самото катерене и прибиране вечерта в Боровец. На разположение са туровете виа ферата – „Мальовица“, изкачване на Мальовица по североизточния ръб, траверс на „Дяволските игри“ и изкачване на връх Злия зъб по североизточния му ръб с траверс на върховете Орловец и Петлите. За по-амбициозните и можещи експертите от екипа по катерене предлагат алпийски маршрут по техен избор, съобразен с личните им възможности. Във всички изкачвания са включени  професионален инструктор, катерачна екипировка и застраховка.

От "Бороспорт" са помислили и за децата. До началото на зимата те могат да се забавляват във въжения град „Бороландия“, но само след предварителна заявка. При подходящо време ще се осъществяват и тандемни полети с парапланер. Тенис кортовете до финландско селище "Ягода" също работят. Туристите могат да опознаят Рила и по още един нетрадиционен начин – с помощта на професионалните инструктори от конната база в Боровец.

Очакваме ви, зимата е далеч, а планината е все така красива!

Назад