Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Научи се да караш ски 2019

08 март 2019

Инициативата „Научи се да караш ски“ 2019 започна на 5 март и вече тече с пълна сила. Първите малки участници в Боровец за тази година вече завършиха своето обучение и усвоиха началните стъпки в снежните спортове.

Висококвалифицираните учители на Бороспорт обучават малчуганите в продължение на 4 дни, по 5 часа всеки ден. Усмивките и доброто настроение са гарантирани по време на обучението, а децата с лекота успяват да учат, докато се забавляват в снега. След усилените уроци и тренировки се организира състезание за всяко училище, а най-добре представилите се деца получават възможността да се включат в голямото финално състезание в края на програмата, което по традиция се провежда на учебната писта „Иглика“.

„Бороспорт“ се включва в инициативата за седма поредна година като предоставя на малчуганите екипировка, лифт карти, обяд и професионалните съвети на едни от най-добрите си ски учители.

Над 300 деца от Самоков и региона  се очаква да се включат в „Научи се да караш ски“ в Боровец - една инициативата на Българската федерация по ски, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието, която дава начален старт на много млади надежди в снежните спортове.

Назад