Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

„Нестле за Живей Активно!“ призова всички да се включат в зимните активности на 29 февруари в Боровец

12 февруари 2020

12.02.2020, София – Йордан Йовчев, Ивайло Иванов - Играта и шампионките от волейболен клуб „Марица“ показаха своята подкрепа в борбата с ниската физическа активност, като излязоха от обичайните си спортни роли и се качиха на ски в подкрепа на инициативата Нестле за Живей Активно!. Чрез своя пример те призовават хората да се хранят балансирано и да бъдат активни не само на закрито или през топлите дни, но и през зимните месеци от годината.

За първи път тази година, превърналото се вече в национално движение - Нестле за Живей Активно!, ще се проведе и през зимата. На 29 февруари всички, които не са опитвали зимен спорт, ще могат да го направят напълно безплатно в любимия зимен курорт Боровец. Официален партньор на зимното издание е Община Самоков, хотел Рила и Бороспорт.

„Промотирането на здравословния начин е основна мисия на нашата компания, то е вкоренено в нашата цел да подобряваме качеството на живот и да допринасяме за по-добро бъдеще. Ето защо стартираме и със зимните активности, които според проучвания горят повече калории, стимулират имунната система, подобряват работата на сърцето и белите дробове и носят по-добро настроение.“, сподели Нели Ангелова, Директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар. Олимпийският ни медалист Йордан Йовчев сподели свои снимки от „зимните“ си тренировки и издаде, че използва всеки удобен момент да се качи в планината. Именно студеното време предполага изгарянето на повече калории чрез движение, т.к. тялото ни отделя повече енергия, за да се сгрее.

Георги Кочов, Изпълнителен директор на Бороспорт покани всички да се включат на 29 февруари в Боровец, който е най-старият зимен курорт у нас и тази година празнува своята 125 годишнина. Асен Марков, главен секретар на Министерство на спорта, призова всички хората да бъдат активни и сподели, че самият той е скиор.

Кметът на Община Самоков Владимир Георгиев приветства инициативата в Боровец и сподели, че макар и малка община, спортът е приоритет и за него се отделя голяма част от бюджета. Също така въздухът в планината е най-здравословният.

Спортист на годината Владимир Илиев изпрати специално послание към всички от лагера си за подготовка за Световното първенство в Италия.

Нуждата от повече активности е и причината да възникне мащабната инициатива. Според данни на СЗО, само 26% от възрастните и 33% от децата практикуват регулярно спорт или се движат активно. Като последица от тази тенденция, 1 от 4 деца в страната е с наднормено тегло. Затлъстяването е и сериозен проблем сред възрастните хора – 27%. Прогнозите са, че до 2025 г. в България 253 000 ученици се очаква да бъдат с наднормено тегло или затлъстяване.

Всички желаещи да се прекъсне тази тенденция могат да се присъединят към редица именити български спортисти на 29 февруари в Боровец - Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Александра Жекова, Владимир Николов, Йордан Йовчев, Тереза Маринова и шампионките от ВК „Марица“. Инициативата се подкрепя и от Милена Тодорова, Евгени Иванов – Пушката, както и спортист на годината 2019 г. Владимир Илиев.

Сред активностите са ски уроци, сноуборд, пързаляне с шейни, правене на снежни човеци, както и уроци за това как да спортуваме безопасно в планината.

Повече информация – на събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/123429082327580/


Повече за Нестле за Живей Активно!:

През последните 14 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. 

Инициативата в Боровец се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Самоков и БороСпорт.

Назад