Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Откриваме сезона с бъдещите шампиони

22 декември 2017

Чакането свърши! Утре в 8:30 часа отваряме ски зоната с празник на долна станция на „Ястребец Експрес“. Легендарният български скиор Петър Попангелов и състезателите от клуб „Боровец“ ще пуснат първата седалка в първия планински курорт на Балканите. Момичета в народни носии ще полеят вода, за да бъде успешен новият сезон. След това се местим пред хотел „Рила“, където всички деца от Самоков, които тренират зимни спортове, ще получат подаръци от дядо Коледа и ще разрежат празничната торта, осигурена от сдружение „Здраве, екология, туризъм“. В снимката за спомен с Петър Попангелов на плаца пред „Рила“ще се включат момчетата и момичетата от клубовете „Рилски скиор“, „Боровец 2016“, „Рилски спортист“, „Чамкория“, „Боровец“, „Бороборд“ и „Рилски ски скачач“. След това продължаваме с импровизирани състезания в Сноу Парк Бороспорт и на плаца на "Мартинови бараки". Арбитър на най-малките състезатели ще бъде най-добрият ни скиор алпиец Петър Попангелов. Той ще им даде съвети как да карат по шампионски. Учителите от ски училище „Бороспорт“ ще дават безплатни уроци на начинаещи от 10:00 до 14:00 часа, след предварително записване, което започва в офиса на ски училището от 8:00 часа.

Кулминацията на празниците ще бъде традиционното факлено шоу на всички ски инструктори в курорта, което започва в 17:45 часа на писта „Мартинови бараки“. Денят ще приключи с празнична заря пред хотел „Рила“ и нощно каране.

След като температурите паднаха под нулата, от „Бороспорт“ не спряха производството на изкуствен сняг и от 23 декември ще бъдат отворени писти „Рила“, „Иглика“, „Ротата“, „Ситняково 3“, „Мартинови бараки“ 1,2,3 и 4, „Харамия“, „Попангелов“, „Ястребец 3“, „Сухар“ и „Маркуджик1“. Във високата част на планината снегът все още е недостатъчен и въпреки че искаме да зарадваме феновете на белите спортове като отворим всички писти, засега това не е възможно. Засега ще бъдат затворени „Ястребец 1“, „Маркуджик“ 2а, 2б и 3, но при първа възможност и те ще бъдат отворени.

Снежната покривка по пистите е между 50 и 70 см, а прогнозата е за кратки превалявания, така че очакваме условията да стават все по-добри. Любителите на фрирайда трябва да бъдат особено внимателни, защото на много места снегът е недостатъчен.

Не изпускай! Спускай по любимите писти в Боровец!

Назад