Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Петър Попангелов отпразнува своя 60-и юбилей в Боровец

31 януари 2019

Днес (31.01) в Боровец ски-легендата на България – Петър Попангелов, отпразнува емоционално своя 60-и юбилей. Първи го поздравиха децата от ски-клубовете в Боровец, които бяха подготвили специална изненада за най-добрия български скиор. 60 от младите надежди на българските ски се спуснаха заедно, за да поднесат цветя на Петър Попангелов по случай юбилея му. Идеята децата взимат от посрещането на Пепи след спечелването на Европейската купа през 1977 г. Тогава цяла България ликува, а Петър Попангелов е посрещнат на гарата със 115  карамфила – точно толкова, колкото са и точките, с които печели.

За да поздравят рожденика, „Бороспорт“ АД, Хотел Рила, Община Самоков и БФСки организираха коктейл в бална зала „Рила“ в едноименния хотел, където близки, колеги и приятели поздравиха Петър Попангелов. Гостите на юбилея  проследиха бляскавите постижения на най-големия в българския ски-спорт с прожекция на филма на Методи Манченко „Попангелов – от Боровец до Алпите“, а след това го поздравиха и му отправиха своите искрени пожелания. Георги Кочов, изпълнителен директор на „Бороспорт“ АД поздрави Петър Попангелов за юбилея и постиженията му в българския спорт, които са прославили България през годините. Рожденикът получи поздравителен адрес от Президента на Република България г-н Румен Радев, а за да поздравят ски-легендата в Боровец дойдоха г-н Георги Банов от Министерство на младежта и спорта, г-н Владимир Георгиев – кмет на град Самоков, г-н Цеко Минев – председател на БФСки и г-н Пламен Кръстев от Българския олимпийски комитет. Специални видео поздрави отправиха приятелите на ски-легендата - Марк Жирардели и Христо Стоичков.

Близки колеги и приятели от активните спортни години на Петър Попангелов също се включиха в събитието и поздравиха по случай юбилея му и отправиха своите пожелания към него.

Вижте снимки от събитието в галерията.

Назад