Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Празник на Рила

07 август 2018

По време на двата дни на Празника на Рила хора от различни краища на страната се включиха в изкачването на връх Мусала. Програмата на туристическо дружество „Рилски турист“, намалените цени и удълженото работно време на лифтовете и желанието за приключение, привлякоха опитни планинари и начинаещи любители. Чудесното време в събота привлече още повече хора и в неделя, когато празникът продължи.

Красивите пейзажи, които Рила предлага през това време от годината бяха основната причина за доброто настроение у хилядите присъстващи. Освен туристи от България, много чужденци бяха избрали Празникът на Рила, за да се изкачат до най-високия връх на Балканския полуостров. Групи от Полша, Германия, Испания, Великобритания и Холандия изкачиха Мусала, за да се снимат на върха.

След слизането от Мусала, много от присъстващите отпочинаха в Боровец, където продължиха да се радват на прекрасната Рила. През целия ден гостите, които прекараха празника в курорта се забавляваха с летните активности на Бороспорт. Въженият град „Бороландия“ привлече малки и големи, които искаха да опитат забавните трасета, а Borovets Mountain Bike Park беше препълнен с байкъри, които отпразнуваха Празника на Рила, давайки газ по трасетата.

Вече очакваме с нетърпение 2019, през която Празникът на Рила ще се чества за 95-и път!

Назад