Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Сдружение от Самоков зарадва децата от клуб „Боровец“ с подаръци

30 декември 2017

Сдружение „Здраве, екология, туризъм“  изненада малките скиори от клуб „Боровец“ с подаръци за Коледа. В чест на предстоящите празници и започващия зимен сезон Людмила Бързанова и Атанас Младенов зарадваха 29 момчета и момичета с раници, които да им помагат да печелят медали и да трупат победи по пистите. Дарението беше връчено в присъствието на изпълнителния директор на „Бороспорт“ Георги Кочов и четиримата треньори в клуба - Любослав Банков, Георги Маджарски, Атанас Атанасов и Даяна Симеонова.

- Благодаря от името на децата и на всички треньори за подаръците – каза Любослав Банков. – Тренираме усилено и се надяваме занапред да имаме все по-добри класирания, а защо не и да дадем новия Петър Попангелов на България. Преди дни се върнахме от първия си старт за сезона, в Банско, където най-добре се класира Симона Скробанска - второ място в гигантския слалом. Останалите не взеха медали, но показаха борбен дух и непримиримост.

Сдружение „Здраве, екология, туризъм“ е основано през 2000 година в Самоков и вече има реализирани повече от 15 проекта в сферата на образованието, културата и туризма. През миналата година то дари на „Бороспорт“ станция за проверка на изправността на лавинните предаватели в екипировката на скиори и сноубордисти. Тя беше монтирана на горна станция на кабинкова въжена линия „Ястребец“. На откриването на сезон Зима 2017/18 сдружението зарадва повече от сто деца от всички зимните клубове, които тренират в Боровец, с торти от сладкарница „Неделя“ и подаръци за Коледа.

- Пожелаваме успехи на малките скиори и се надяваме да допринесем да се превърнат в шампиони – поздрави Людмила Бързанова малките състезатели. – Ще продължим сътрудничеството си с „Бороспорт“ и се надяваме подаръците и наградите, които осигуряваме за скиорите, да им помогнат да заобичат планината и да останат верни на спорта цял живот.

Назад