Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Среща на спортните клубове от община Самоков и Бороспорт преди ски сезона

06 декември 2019

На 4ти декември (сряда) концесионерът  "Бороспорт" покани спортните клубове от община Самоков на приятелска среща преди началото на ски сезон 2019/2020 в хотел "Рила" в Боровец. По време на срещата бе обсъден предстоящият ски сезон, тренировъчният процес на бъдещите ски и сноуборд шампиони, състезанията, които ще се проведат в курорта, както и  традиционните летни бригади.

На срещата присъстваха изпълнителните директори на "Бороспорт" - Василия Константинова и Георги Кочов и треньори и представители на СК "Боровец", СК "Рилец", СК "Чамкория", СК "БороБорд", СК "Рилски ски скачач" и ветерани в ски-бягането.

Срещата беше открита с отчет за изминалите летните бригади - традиция, зародена от поколения самоковци. Летните бригади са възможност за децата да научат всичко за начина на подготовка на пистите за зимата и да участват активно в развитието на своя курорт - Боровец. Концесионерът насърчи треньорите за по-активно участие от страна на децата, съобразено най-удобния за децата график. 

За предстоящия зимен сезон в Боровец ще се проведат 9 състезания по ски, сноуборд, ски-бягане и биатлон. Концесионерът увери, че ще подсигури всичко необходимо за безупречното протичане на всички състезания.  Това включва и изграждането на специално трасе за сноуборд надпреварата за купа "Бороборд" през март 2020.

Както всеки сезон, "Бороспорт" и тази зима ще осигури сезонни карти на всички деца от ски и сноуборд клубовете в региона. Концесионерът ще предостави нужните за тренировка терени и ще ги обезопаси за останалите гости на курорта.

 По време на срещата "Бороспорт" потвърдиха, че и тази година са предвидени безплатни сезонни карти за ветераните от Самоковската ски школа, чийто дух и традиция винаги са били на почит.

 По време на срещата концесионерът  напомни, че е на разположение на спортните клубовете през целия сезон, без почивен ден и пожела на всички един успешен снежен сезон!

Назад