Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

За шести път Боровец отбеляза Световния ден на снега с много спорт и забавления

15 януари 2017

На 14 януари Боровец събра малки и големи любители на белите спортове и красотата на планината, за да отпразнуват заедно Световния ден на снега. И като по поръчка, специално за Деня на снега заваля и сняг, който направи празника наистина снежен и истински зимен. За шеста поредна година курортът стана част от глобалния снежен празник, чиято цел е да мотивира и провокира децата да посетят планината и белите писти като включат в начинанието и своите родители.

Както се очакваше – желаещите да се включат в World Snow Day 2017 бяха повече от всякога. Над 120 деца на възраст между 4 и 7 години успяха да направят своите първи стъпки на ски в снежния парк Борокидс, който работеше напълно безплатно през целия празничен ден. По-големите получиха началното си обучение по ски и сноуборд от професионалните инструктори от ски училище Бороспорт, а дневните детски карти за малчуганите до 14 г. бяха на символичната цена от 1 лв.

По-напредналите и уверени в уменията си скиори пък се спуснаха по предварително нареденото трасе на писта „Рила“ като направиха спусканията си под зоркия поглед на легендата на българските ски – Петър Попангелов. Самият Попангелов поздрави малките спортисти и раздаде своя снимка с автограф.

Малките планински откриватели научиха интересни факти за лавинната безопасност като се включиха в  забавния "Лов на съкровища" из Въжения град , напътствани от опитните инструктори на БАССЕС и Borovets Climbing&Mountaineering.

Като част от стремежа на „Бороспорт“  АД да направи зимните забавления достъпни за всички, заедно със сдружение "Един живот" и сдружение  "Спина бифида и хидроцефалия - България " бяха предвидени снежни занимания за деца в неравностойно положение.

Обучение имаше дори и за смелчаците, решили да тестват боксовете във фристайл Сноу Парк Бороспорт. Oсвен от екипа на самия парк, всички те получиха подкрепа и напътствия и от момичетата от Wildberries, които направиха демонстрации и дадоха ценни съвети.

Хотел “Рила” също се погрижи за децата, като предостави чай и топъл шоколад.

Събитията по повод Световния ден на снега са част от прекрасната инициатива за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години.  През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, което ще помогне на децата да се докоснат до планината и да развият уменията на бъдещите ски и сноуборд шампиони на България!  


Назад