Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000
Новини

Закриване на летен сезон 2019

28 август 2019

Летните приключения в Боровец ще продължат до 23 септември. Дотогава кабинкова линия „Ястребец“ и четириседалкова въжена линия „Ситняково Експрес“ ще продължат работа по актуалното разписание за летен сезон 2019. Специално за дългия празничен уикенд кабинковият лифт ще работи и в понеделник на 23.09, за да могат всички желаещи да стигнат високите части на Рила и да прекарат деня на открито в планината.

След празничния уикенд, от 24-и септември, лифтовете в Боровец ще излязат в годишна профилактика, за да посрещнат любителите на снежните спортове през предстоящия ски-сезон 2019/2020.

Това лято хиляди доволни туристи откриха красотата на Рила планина и се забавляваха с лятната програма на Adventure Center Borosport. До 23-и септември можете да се впуснете в многообразието от летни активности – полудневни и целодневни пешеходни турове, колоездачни турове и байк обучения, скално катерене и алпинизъм, конна езда, стрелба с лък и пушка, приключения за малки и големи във въжения град „Бороландия“ и още много.   

Две големи събития от летния календар на Боровец предстоят до края летния сезон – БороРок и Borovets Open Cup 2019.  На 31-и август летният рок фестивал ще събере стотици любители на рока с музикантите от NANA & THE GANG и легендите от БТР. А между 13 и 15 септември Borovets Mountain Bike Park ще бъде домакин на едно от най-големите международни състезания по downhill колоездене Borovets Open Cup със състезатели от цял свят.

Назад