Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000

Фондация "Петър Попангелов и приятели за Боровец"

Фондация "Петър Попангелов и приятели за Боровец" към "Бороспорт" АД има за цел да подпомага развитието на снежните спортове сред  децата и младите хора в Самоков и региона.  Новата фондация е под патронажа на ски легендата Петър Попангелов, който е неин почетен председател.

Още преди официалната си регистрация Фондацията организира редица прояви за бъдещите ски и сноуборд шампиони на България. Първият кръг на "Общинския шампионат" и състезанието "120 години Боровец" се състояха през декември 2016 г. с участието на повече от 50 деца от региона.

Кампанията за събиране на средства за Фондацията стартира на големия празник по повод 120 години Боровец на 17-ти декември 2016 г., когато от „Бороспорт“ бяха дарени 40 хиляди лева от продажбата на лифт карти.

Към тях бяха добавени всички приходи от продадените детски лифт карти на 14 януари 2017 г. - Световния ден на снега, възлизащи на над 700 лв.

Към прекрасната инициатива се включиха и АУДИ БГ със спонсорство от хиляда лева.

През целия сезон "Бороспорт" ще организира множество подобни инициативи за събиране на средства и ще търси нови възможности за партньорство за подпомагане на Фондацията.

Ако искате да бъдете част от тази кауза, свържете се с нас на имейл info@borovets-bg.com и нека заедно открием и “отгледаме” следващата ски или сноуборд легенда на България! 

Дарителна сметка на Фондацията

Първа Инвестиционна Банка клон Витоша      

IBAN: BG86 FINV 9150 1216 9599 96          

BIC: FINV BGSF