Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000

Анти-Ковид програма "Бъдете здрави – бъдете активни с Бороспорт!"

ПРОГРАМА „БЪДЕТЕ ЗДРАВИ – БЪДЕТЕ АКТИВНИ С БОРОСПОРТ!“

В ПАРТНЬОРСТВО С АДЖИБАДЕМ СИТИ КЛИНИК БОЛНИЦА ТОКУДА

Скъпи гости, радваме се, че сме отново заедно сред снежните борови гори на Боровец! Както всички знаем, активният начин на живот на чист въздух е най-доброто лекарство.  Трудно се устоява на зова на белите писти и величествените върхове на Рила планина, които чакат да ги покорите. Нашият екип е тук, за да Ви съдейства с всичко, от което бихте се нуждали.

На първо място бихме искали да Ви напомним, че опазването на здравето на всеки от нас е от изключително значение и е споделена отговорност.

Нашият екип се погрижи за Вашата сигурност, спокойствие и комфорт в тази извънредна ситуация, като изготви и актуализира допълнителни правила и процедури за почистване, хигиена и спазване на социална дистанция.

В името на общата безопасност, се обръщаме към всички Вас да следвате основните препоръки: 

Скъпи гости, надяваме се, че ще оцените предприетите от нас мерки и молим да имате предвид, че някои от тях, може да предизвикат забавяне при обслужването. Извиняваме се за причиненото неудобство


ПРОГРАМА „БЪДЕТЕ ЗДРАВИ – БЪДЕТЕ АКТИВНИ С БОРОСПОРТ!“

В ПАРТНЬОРСТВО С АДЖИБАДЕМ СИТИ КЛИНИК БОЛНИЦА ТОКУДА

Скъпи гости, нашите екипи са готови да Ви посрещнат в режим на засилени стандарти за почистване и хигиена, както и практики за спазване на социална дистанция, -„новото нормално“ по време и след Covid–19. Молим да имате предвид , че е възможно някои нови изисквания на новата ни програма „Бъдете здрави – бъдете активни с  Бороспорт!“ да предизвикат забавяния при обслужването, или промени, които вероятно бихте възприели като неудобства преди Covid–19 да ни засегне.

Също така не трябва да забравяме, че опазването на здравето на всеки от нас е споделена отговорност. В името на общата безопасност се обръщаме към всички Вас със следните главни препоръки: 

Скъпи гости, надяваме се, че ще оцените предприетите от нас мерки, с които молим да се запознаете преди Вашето пристигане в курорта. Благодарим предварително за разбирането, което проявявате, и се надяваме, че ще се съобразявате и спазвате стриктно тези инструкции.

Обща информация

Бороспорт разполага с Щаб по превенцията на Covid–19, с който може да се свържете на тел.: 0888 23 00 20. Разработените и внедрени от нас мерки и процедури по превенция на Covid–19 се основават на инструкции на НЦЗПБ, препоръки и материали на Главна инспекция по труда, MT, МЗ, СЗО, Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, както и най-добрите световни практики по обеззаразяване на планински, горски, увеселителни и други паркове и съоръженията в тях. Наш партньор и консултант в процеса на подготовката ни е Болница Токуда, с чийто водещ епидемиолог съгласуваме и актуализираме периодично тези нови правила и процедури.

За Вашата безопасност ние:

Нашите Служители

Всички служители преминават първоначалeн инструктаж и периодично обучение, организирани от Щаба по превенцията на Covid–19 по:

Служители с температура над 37.5º С не се допускат на работа.

Информационни материали

Информационни и указателни табели са разположени в курорта, при всички обекти оперирани от Бороспорт. Mолим да се запознаете с тяхното съдържание. Благодарим, че ги спазвате.

Дезинфектанти

Приготвянето на работните разтвори става съгласно указанията на МЗ, нашия консултант Болница Токуда и производителя. Не се допуска отклонение от задължителните минимални концентрации на дезинфекциращите разтвори. 

Диспенсъри с дезинфектанти за ползване от служителите са разположени във всички офиси, в Адвенчър центъра, в ски училището, ски гардеробите, скиорната в хотел „Рила“, на касите и лифт станциите, в детската градина, в близост до „Борокидс“ на открито, в шатъла / бусовете за транспорт на гости и служители.

Информация по Работно облекло и лични предпазни средства

Всеки служител с пряк контакт с гости работи задължително с покривало за носа и устата, тип бандана. Преди поставяне на покривалото, служителите задължително щателно измиват ръцете си с вода и сапун или – само в краен случай (при липса на достъп до течаща топла вода) – се дезинфекцират.

За Вас 

Организация на движението на туристи

Създадохме организация на движението на гости, която осигурява:

Не се допуска заставане на гости, които не са от едно семейство/домакинство, на по-малки от допустимите отстояния.

Не се допуска струпване на гости, вкл. в зони като Адвенчър центъра, наемане на ски и сноуборд екипировка, детска градина, сборни пунктове на групи за ски училището/ екскурзии / други.

Адвенчър център

Въвели сме график за редовната дезинфекция на:

Молим изчаквайте реда си и спазвайте дистанция. В Адвенчър центъра се допускат макс. 3-ма души едновременно при спазване на дистанция.

Допускат се единствено гости с поставени маски.                        

Молим при плащане да ползвате кредитни/дебитни карти.

Следвайте инструкциите на указателните табели.

На Ваше разположение е диспенсър с дезинфектант.

Билетни каси

Въвели сме график за редовната дезинфекция на:

Молим изчаквайте реда си и спазвайте дистанция от най-малко 1.5м.

Маските са задължителни.                        

Молим при плащане да ползвате кредитни/дебитни карти.

За да избегнете чакането и струпването, препоръчваме да си купите лифт карта за многократно ползване и да я зареждате онлайн.            

На Ваше разположение е диспенсър с дезинфектант, поставен на плота пред касата.

Ски училище „Бороспорт“

В офиса на ски-училището сме въвели график за редовната дезинфекция на:

Молим изчаквайте реда си и спазвайте дистанция. В офиса на ски-училището се допускат макс. 3-ма души едновременно при спазване на дистанция.

В офиса се допускат единствено гости с поставени маски.           

Ползвайте предоставените диспенсъри с дезинфектант.      

 Групови уроци

Дейността на ски училището се подчинява на строги правила: групите са от макс. 10 души, като не се допуска гости с видимо нездравословно състояние да участват в тях, както и не се допуска смесване или преместване на обучаващи се от една в друга група. При обучението задължително се спазва изискването за физическа дистанция между обучаващите се и ски инструкторите. Всички следва да носят защитна маска за уста и нос.

Преди започване на обучението се измерва температурата на ски-инструкторите, служителите на ски училището и всички обучаеми. Всички обучаеми подписват декларация по утвърден образец, с която потвърждават, че нямат симптоми на Covid–19 и не са били контактни с носители на коронавируса.

По време на обучението спазвайте дистанция от не по-малко от 1.5м.

Препоръчителна и най-безопасна е индивидуалната форма на обучение.

Транспорт на гости

Нашите служители извършващи трансфери спазват следните правила:

Шатълите се дезинфекцират по схема - три пъти на ден.

Ски и сноуборд гардероби

Въвели сме график за редовната дезинфекция на:

При отдаване / получаване на оборудване под наем: всичко се дезинфекцира напълно след получаване на върнатата от госта екипировка. 

Моля регистрирайте се предварително онлайн и изчакайте реда си като спазвате дистанция.       

Допускат се единствено гости с поставени маски или друг вид покритие на носа и устата.           

На Ваше разположение са диспенсъри с дезинфектант.

Детска градина и детски парк „Борокидс“

Въвели сме график за редовната дезинфекция на:

Температурата на всички служители на детската градина и на инструкторите в „Борокидс“ се измерва по график всеки ден.

Дейността на детската градина се подчинява на строги правила:

Кабинков лифт „Ястребец“

Въвели сме график за редовната дезинфекция на:

Оборудване и консумативи за дезинфекция са заредени на всички станции.

Периодичност на дезинфекциране

Кабинките се дезинфекцират по график не по-малко от три пъти на ден.

За вас:

при необходимост.

Седалкови лифтове и влекове

Въвели сме график за редовната дезинфекция на:

Оборудване и консумативи за дезинфекция са заредени на всички станции.

За Вас:

Служебни помещения и офиси

Въведохме правила за реда и честотата на дезинфекциране на административните офиси на Дружеството.

Всички служители на административни отдели задължително носят маски в затворени помещения.

Актуализация на нашите Правила за безопасност и превенция на Covid–19

Следим ежедневно динамично променящата се обстановка в света и в страната, информацията, предоставена от Световната здравна организация и европейските институции. На тази база актуализираме настоящите Правила за безопасност и превенция на Covid–19 спрямо развитието и разпространението на Covid–19 в страната, като ги съгласуваме със здравните власти, българското правителство и практиката от страните в ЕС. Всяко едно от описаните тук правила ще бъде своевременно адаптирано, а Вие – уведомявани.

Скъпи гости, все още не знаем кога ще дойде краят на тази пандемия или кога нашето ежедневие ще се върне към нормалното. Междувременно ще спазваме режима на „новото нормално“. А когато решите да пътувате отново, ние сме готови да Ви посрещнем в една безопасна среда за Вашата почивка.

Благодарим за Вашата лоялност и подкрепа. Бъдете здрави, бъдете активни!