Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000

Кариери

Курортен комплекс Боровец е разположен на 1300-1400 м надморска височина по северните склонове на Рила. Още от 1886 г. е известно като място за отдих, когато е построена първата вила, а две години по-късно цар Фердинанд започва строежа на двореца „Царска Бистрица“. Известен е до средата на XX век като Чамкория и е първият планински курорт в България и на Балканите. През 60-те и 70-те години на миналия век курортът се разраства като най-големия център за зимни спортове на Балканите – строят се ски-влекове и лифтови съоръжения, оформят се широки писти, изграждат се множество хотели в алпийски стил по модела на френския курорт “Les Arcs” в област Савоа, Френски Алпи..

Днес Боровец е целогодишен, модерен курорт с превъзходна мрежа от ски писти и лифтове, комфортни хотели, разнообразни ресторанти и барове и безброй възможности за активни занимания и забавления.

Курортът предлага отлични условия за планински туризъм и спорт: алпийски ски, сноуборд, ски бягане, планинско колоездене, конна езда, пешеходни преходи, катерене. Освен това по високите части на Рила планина – ски център Маркуджик, в разгара на сезона, снежната покривка достига 2 м, което предоставя изключителни възможности за екстремно каране на алпийски ски и сноуборд.

„Бороспорт“ АД е концесионер на пистите и собственик на всички съоръжения в ски зона и планински курорт Боровец и един от най-големите работодатели в Самоков.

Както през зимата, така и през лятото, възможностите за работа в най-стария планински курорт на Балканите, са притегателна сила за хората, които обичат планината и избират работният им ден да протича в здравословна и приятелска среда. “Бороспорт“ като работодател осигурява безопасни и комфортни работни условия на открито и закрито, атрактивен пакет социални придобивки, възможности за квалификация и преквалификация.

Ние сме и един от малцината работодатели в региона, който съумя да запази почти целия си състав по време на затварянията заради COVID пандемията.


В момента няма свободни позиции.Обслужващ Ски Гардероб Ски Инструктор Ски Патрул Контрольор по редовността на пътниците Работник Лифтово стопанство Оперативен cчетоводител