Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000

Borovets Climbing & Mountaineering

Borovets climbing & mountaineering е последната посока в развитието на активности и услуги в Боровец.  С удоволствие заявяваме, че курортът предлага курсове и занимания по катерене и алпинизъм, разнообразни туристически програми, траверси в духа на техничното планинарство, виа ферати и други.

 Основните двигатели и идеолози, стоящи зад Borovets climbing & mountaineering са Мартин Маровски и Виктор Варошкин  – доказани професионалисти, които управляват една от най-популярните страници за планинарство, ски, катерене и алпинизъм в България. Известни повече като „Школа по алпинизъм и катерене“, те едновременно осигуряват и подсигуряват вашите откраднати парченца планинска наслада.Дългогодишният опит на екипа е кован в планините на България, в Алпите, Карпатите, южните и централни Анди, Каракорум и Хималаите. Експедициите и участията им в състезания са оставяли знакови следи – многократни републикански шампиони по алпинизъм, 3 пъти носители на престижната награда на българската федерация по катерене и алпинизъм за сложни изкачвания из планините по света и у нас. Последната им експедиция в Патагония донесе на България първо българско изкачване на един от технически най-трудните и свирепи върхове на земята - скално-ледения Серо Торе - диамантът в короната на Патагония, както и един от технически най-сложните премиерни български маршрути в чужбина.

Пишем всичко това, защото доверието в контекста на планините и екстремните спортове е не просто проява на добър вкус, а жизнена необходимост. Каним ви да изпитате невероятните последствия от докосването до непознатото. От докосването до обратната страна на собственото си съзнание, където човек открива себе си нов. Но преди всичко – открива себе си мечтаещ, или причинител на живота, а не негово следствие.

Очакваме ви!