Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000

Боровец Байк Парк

Създаден през 2010 година и реконструиран през 2021-2022 от световно известният байкър Джорди Баго, Borovets Mountain Bike Park има изградени и обозначени 11 маркирани трасета с над 44 км дължина и с различни нива на трудност. Новото в парка тази година са добавените три нови трасета от които е и първия в България Air Line, проектиран и изпълнен от Джорди Баго.

Трасетата в Borovets Mountain Bike Park се обслужват ежедневно от професионален екип, който се грижи за почистването, обслужването и маркирането на терен.

Borovets Mountain Bike Park се обслужва от експресната въжена линия Ситняково Експрес, която ще ви качи за по-малко от 12 минути до старта на вашето епично спускане.

На сайта имате възможност да следите за отворени и затворени трасета, като натиснете тук.

The Flintstones
The Flintstones

 Трудност: Лесно/ Начинаещи

Дължина: 6000 м.
Горна точка: 1375 м. н. в.
Долна точка: 1283 м. н. в.
Денивелация: 92 м.

Трасето за планинско колоездене ще преведе семейството ви през едни от най- живописните кътчета в Боровец. То тръгва пред Adventure Center хотел „Рила“, продължава по сенчест път през гората към “Черната скала”, пресича Боровец и продължава към спортен център Бистрица, завършва обратно пред  хотел „Рила“. Живописният маршрут се преминава за около 2 часа със спокойно темпо.

The Simpsons
The Simpsons

 Трудност: Лесно/ Начинаещи

Дължина: 5800 м.
Горна точка: 1804 м. н. в.
Долна точка: 1356 м. н. в.
Денивелация: 448 м.

Изграденото през 2021 година семейно трасе, ще остави вас и вашето семейство без дъх и с незабравими спомени от преживяното приключение. Сценичният маршрут тръгва от горна станция на въжена линия Ситняково Експрес, продължава покрай Sitnyakovo Rock - Downhill Snack & Grill и влиза в прохладните гори на път към Кралският дворец „Ситняково“ и „Гвардейска поляна“, завършва на долна станция на Ситняково Експрес.

Forrest Gump
Forrest Gump

 Трудност: Лесно/ Начинаещи

Дължина: 4400 м.
Горна точка: 1760 м. н. в.
Долна точка: 1366 м. н. в.
Денивелация: 394 м.

Семейно трасе, което ще Ви отведе дълбоко в прохладните гори на Рила планина. Ще станете част от приключение с незабравими гледки и приятни моменти съчетани с уникална природа. Трасето тръгва от горна станция на въжена линия Ситняково Експрес, продължава покрай Кралският дворец „Ситняково“ и влиза в прохладните гори на път към Черната скала, където се включва в споделена пътека №9 и завършва на долна станция на Ситняково Експрес.

Machete
Machete

 Трудност: Средно/ Средно напреднали

Дължина: 2500 м.
Горна точка: 1594 м. н. в.
Долна точка: 1356 м. н. в.
Денивелация: 238 м.

Трасето е с множество виражи и завои, сравнително лек наклон, подходяща както за опитни, така и за средно напреднали байкъри.

Harry Potter
Harry Potter

 Трудност: Средно/ Средно напреднали

Дължина: 5100 м.
Горна точка: 1804 м. н. в.
Долна точка: 1356 м. н. в.
Денивелация: 448 м.

Трасето е идеално за по- спокойни спускания от малко по- напредналите байкъри и е достъпно предизвикателство за начинаещите.  С интересни виражи и предизвикателни скокчета, трасето със сигурност е едно от любимите ни за по- спокойно каране в планината.

Jumanji
Jumanji

 Трудност: Средно/ Средно напреднали

Дължина: 5900 м.
Горна точка: 1479 м. н. в.
Долна точка: 1332 м. н. в.
Денивелация: 147 м.

Приключенското трасе преминава през разнообразен терен с променлив наклон и в двете посоки. Подходящо е както за начинаещи, така и за по-напреднали байкъри. Това трасе ще ви изненада, всичко зависи от вас и това колко бързо искате и можете да преминете през него.

Need For Speed
Need For Speed

 Трудност: Трудно/ Напреднали

Дължина: 3400 м.
Горна точка: 1784 м. н. в.
Долна точка: 1356 м. н. в.
Денивелация: 428 м.

Едно от най-бързите трасета в парка, с най-много flow, това трасе е една от класиките в Боровец. То е еднакво примамливо както за спускачите, така и за почитателите на enduro/allmountain карането.


Tom & Jerry
Tom & Jerry

 Трудност: Трудно/ Напреднали

Дължина: 4100 м.
Горна точка: 1786 м. н. в.
Долна точка: 1356 м. н. в.
Денивелация: 430 м.

Ако ви се кара по гладък, бърз и засукан singletrack без особено трудни технични участъци, насочете се към тази пътека. На нея по- напредналите байкъри ще намерят много flow. Трасето е подходящо и за по- неопитни байкъри, овладели вече основните умения и търсещи следващото предизвикателство.


Scary movie
Scary movie

  Трудност: Само за експерти

Дължина: 2430 м.
Горна точка: 1767 м. н. в.
Долна точка: 1356 м. н. в.
Денивелация: 411 м.

Класическото състезателно трасе в Боровец. На него се провеждат UCI Class 1 & 2 състезания и много карачи го смятат за едно от най-добрите трасета не само в България, а и на международно ниво.

Rocky
Rocky

 Трудност: Само за експерти

Дължина: 3700 м.
Горна точка: 1783 м. н. в.
Долна точка: 1356 м. н. в.
Денивелация: 427 м.

За всички почитатели на гравитацията, това трасе ще ви изненада. То предлага доста добра смесица от бърз singletrack, корени, страхотни завои, технични секции с интересен естествен терен и изкуствено създадени виражи и скокове. Изключително приятно за каране, с много flow – това трасе е едно от любимото на всички. Използвайте трасето, за да ви отведе до най- добрия Air Line в България Jordi Bago.

Jordi Bago
Jordi Bago

 Трудност: Само за експерти

Дължина: 600 м.
Горна точка: 1480 м. н. в.
Долна точка: 1422 м. н. в.
Денивелация: 58 м.

Класическо Air Line трасе само за експерти, създадено от световно известният байкър Джорди Баго, което ще надхвърли и най- смелите ви очаквания, а адреналина е несъизмерим.