Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000

Категоризация на пешеходните турове

Нашите маршрути са обособени в четиристепенна категоризация. Тя ще помогне по-ясно и адекватно да изберете своя маршрут, съобразен с вашите физически и планинарски възможности. Всяка категория отговаря на съответен цвят, идентичен с останалите активности, които предлага курорта. Разполагаме както с полудневни маршрути, така и с целодневни най-различни по трудност и време планинарски програми. И всичко това съобразено с вашите предпочитания и физическа форма.  Ако желаете да посетите място, което не е описано като конкретен маршрут, ние ще го организираме за вас.  За целта, моля обърнете се към информационния център на Бороспорт.

Категоризация на пешеходните турове

Категория 1: Леко до средно натоварване- полудневни турове.

Тази категория е подходяща за всички хора, които искат се потопят и походят сред красотите на Рила планина. Преходите са с продължителност между 2 и 4 часа. Това са полудневни турове с леки натоварвания. Идеални са за семейства с деца или просто приятели на планината. Предлагаме 3 маршрута в тази категория.

Препоръчителна екипировка.

Категория 2: Средно натоварванe.   

В тази категотията са нашите предложения към всички средно подготвени хора имащи отношение към планината. Еднодневни турове с достигане до най- емблематичните и значими върхове и места на Рила планина. Програмите са с продължителност между 5 и 8 часа. Предлагаме 5  маршрута в тази категория   

Препоръчителна екипировка. 

Категория 3: Високо натоварване.

За да се запишете в тази и следващата категория, трябва задължително да сте много добър планинар, с подчертано отношение към планината. Физическата ви подготовка е част от приключението. Маршрутите често достигат до преходи с продължителност 7- 9 часа. На някои места се използва базова алпийска екипировка- въжета, каски, седалки. Предлагаме 3 маршрута в тази категория.   

Препоръчителна екипировка.

Категория 4: За експерти.  

Както при категория 3 с добавяне на още малко.  Натоварвания, с продължителност от  9-11 часа. Предлагаме 2  маршрута в тази категория.  

Препоръчителна екипировка.

Препоръчително е всички гости на курорта, желаещи да участват в някоя от програмите ни,  да имат планинска или друг вид застраховка! В трета и четвърта категория, желаещите да участват в програмата имат допълнителна застраховка,  която ще е включена в цената за времето на тура!